Més de cinc hores de reunió sense cap acord. Passats dos quarts d'onze de la nit, el PP i Vox han acabat la seva trobada sense arribar a una entesa per a la investidura a Andalusia. Segons fonts populars, el principal obstacle ha el document de mesures proposat pel partit ultra. Per tot això, els equips negociadors, encapçalats per Teodoro Garcia Egea i Javier Otega Smith, s'han citat per continuar les converses aquest dimecres.

Tot just començar la reunió, a les cinc de la tarda, la formació de Santiago Abascal ha fet públic un document amb 19 condicions per formar govern a Andalusia. Entre aquestes hi ha l'expulsió de 52.000 immigrants irregulars o la derogació de la llei contra la violència masclista o de la no discriminació LGBTI. També el retorn de competències a l'Estat en educació, justícia i ordre públic.

Les propostes no han estat ben rebudes per la direcció de Pablo Casado, que ha dit que el document de Vox és "inacceptable". Així ho han assegurat fonts dels populars durant el transcurs de la reunió d'aquest dimarts a la tarda a Madrid, que han criticat que "a Vox sembla importar-li més Vox que els andalusos”. Els populars han denunciat que “diversos dels punts són un autèntic despropòsit que el PP no pot donar suport”. I han acusat el seu possible soci: “Amb aquest documents Vox demostra que no vol un acord”.

En aquest sentit, els populars han advertit el partit d’extrema dreta que, si no canvia de posicionament, “estarà desaprofitant una oportunitat històrica perquè hi hagi un canvi a Andalusia després de gairebé 40 anys de socialisme”.

La resposta de Vox no s’ha fet esperar. A través del seu compte de Twitter, la formació de Santiago Abascal els ha retret que “la diferència és que nosaltres presentem un document negociable de 19 mesures, amb ànim d’arribar a un acord”. I ha afegit: “Altres han tractat de dinamitar el canvi presentant un document innegociable, amb 90 mesures ja tancades”.