Les eleccions del 4-M a Madrid no són unes simples eleccions autonòmiques i el PP ho vol deixar clar en tot moment. Aquell "Madrid és Espanya dins d'Espanya" que ja va fer fortuna l'any passat s'ha anat fent més clar fins a esdevenir un eslògan més simple i sense matisos: "Madrid és Espanya". I això és perquè en la recta final de la campanya, Isabel Díaz Ayuso ha volgut deixar clar que el que passi dimarts a la seva comunitat marcarà, també, l'evolució de la política espanyola els mesos que venen.

El missatge ha estat compartit avui en un tuit del Partit Popular, acompanyat per un vídeo amb un dels darrers discursos de la candidata a reeditar la presidència de la Comunitat de Madrid. "Anem a votar massivament, anem per donar-nos una participació històrica i canviem el rumb d'Espanya a partir d'aleshores", resa Díaz Ayuso per invocar al seu electorat. 

En aquest sentit, durant bona part del discurs, es remarca la centralitat de la comunitat madrilenya pel que fa a política Espanyola. "Volem ser un exemple per a nosaltres, per a la nostra societat, però també per Espanya. Espanya ens necessita i ens està mirant", comença Díaz Ayuso. En només 1 minut, repeteix fins a 9 cops la paraula "Espanya" i 6 "Madrid". 

"Madrid és Espanya; Madrid és universal; Madrid és mestissatge: Madrid és obertura; és avantguarda, però també tradició. I la diferència és que els que vivim a Madrid volem el millor per Espanya, per a la nostra societat, però també per Espanya", continua la candidata popular.

A banda, nega l'existència d'un nacionalisme madrileny, malgrat que afirma  que "Madrid no es toca" i fa una aferrissada defensa de la fiscalitat madrilenya. "Les butxaques dels madrilenys no es toquen i seré el pitjor malson dels que vinguin a apujar els impostos als madrilenys per acontentar altres polítics incapaços de crear llocs de feina pels seus ciutadans", clama. 

D'aquesta manera Díaz Ayuso continua amb la línia que ja va seguir al setembre durant les negociacions amb Sánchez per la contenció de la pandèmia a Madrid. va ser aleshores quan va pronunciar el seu "Madrid és Espanya dins d'Espanya", remarcant que la seva comunitat mereixia un tracte diferencial

Ayuso sembla tenir assegurar el primer lloc a les eleccions madrilenyes, però ni Ciutadans ni Vox tenen assegurat el 5% necessari per entrar a l'Assemblea de Madrid. És la mateixa popularitat de la candidata que amenaça el partit de dreta i ultradreta, que podrien quedar fora del parlament autonòmic. 

 

 

Imatge principal, Isabel Díaz Ayuso en un acte electoral a Tres Cantos / Europa Press