El PP, Ciutadans i Podem han destacat la paraula convivència al discurs de Felip VI. El monarca va insistir al missatge de Nadal en la "defensa" de la convivència i el "respecte" a la Constitució, a la qual va referir-se com una "realitat viva", després de la commemoració del 40è aniversari.

El líder dels populars, Pablo Casado, ha destacat la frase del Rei que "les regles que són de tots han de respectar-se per tots". "En el seu missatge de Nadal el rei Felip VI ha defensat el llegat de la Transició, la vigència de la Constitució per tutelar els nostres drets i llibertats i el futur dels joves en una Espanya forta i unida", ha dit a les xarxes socials.

El líder de Ciutadans a Madrid, Albert Rivera, ha fet una piulada semblant a la de Casado i ha destacat una frase del discurs del Rei: "La convivència és el patrimoni més gran, l'obra més valuosa de la nostra democràcia". Rivera ha afegit que "el nostre repte més gran és assegurar aquesta convivència defensant la igualtat, la llibertat i la unió. Mirem el futur per modernitzar i seguir millorant la nostra gran nació".

La Moncloa també ha ressaltat la paraula convivència del discurs del Rei a través de les xarxes socials.

Per la seva banda, el líder de Podem, Pablo Iglesias, ha destacat "el canvi de to respecte a la qüestió territorial". "El cap de l'Estat abandona el discurs del 3 d'octubre i parla de convivència i respecte a la diversitat". Ha afegit que "reconeix així implícitament que es va equivocar quan va assumir les tesis de la dreta sobre Catalunya". 

Iglesias també ha valorat que el monarca hagi fet referència a les dones i als joves.

Malgrat tot, el líder de Podem ha remarcat que, tot i els esforços de Felip VI, "la institució monàrquica pertany a un altre segle i no pot, tot i que ho intenti, respondre a la necessitat democràtica d'Espanya"