Moviment del PP català de cara a les pròximes eleccions municipals del mes de maig. En aquest cas, consistiria a fitxar l'exnúmero 2 de Vox al Parlament, Antonio Gallego, per presentar-lo com a candidat a l'alcaldia de Santa Coloma de Gramenet, un feu històric dels socialistes que enguany serà el centre de totes les mirades per la candidatura del líder d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián. Segons els primers sondejos, l'efecte Rufián seria un miratge, ja que l'actual alcaldessa Núria Parlon seguiria sent la candidata més votada, aconseguint majoria absoluta i 16 regidors, un menys que els 17 que té actualment, mentre que ERC milloraria els resultats de 2 a 5 regidors, segons una enquesta de Crónica Global. Pel que fa al PP, aconseguiria una millora significativa dels resultats, passant de 0 a 3 regidors, en gran part per la desaparició de Ciutadans, que passaria de 4 regidors a no obtenir representació. Sempre segons els sondejos, Vox no tindria representació en aquest ajuntament. 

Calendari de les Eleccions Municipals 2023 a Catalunya: quan són, dates clau i candidats

La possibilitat de fitxar a Antonio Gallego l'ha posada sobre la taula el diari digital The Objective, ja que el PP cercaria un candidat per respondre a la candidatura de Rufián i col·locar un "dic de contenció en aquesta ciutat estratègica", on mai no han governat els independentistes, tot i que les enquestes auguren una nova majoria absoluta de Núria Parlon i el PSC. Gallego, que es va donar de baixa de Vox el 29 d'octubre de 2022, és molt conegut a les files del PP català: va ser diputat al Parlament (tot i que només durant un mes) i al Congrés pel partit entre 2008 i 2015, i a més, també té experiència a la política municipal, ja que va ser regidor del partit a l'Ajuntament del Prat de Llobregat entre 1999 i 2015. De fet, segons ha explicat el mateix Antonio Gallego a aquest mitjà, el PP l'ha sondejat com a candidat per encapçalar candidatures de diferents ciutats de les rodalies de Barcelona, entre les quals l'Hospitalet o el Prat, però les últimes converses s'han centrat en el bastió roig del Barcelonès, on encara no tenen decidit el candidat. 

Albiol no donarà suport a Antonio Gallego

Gallego encara no ha pres una decisió a la proposta del PP català, ja que encara no sap si s'ha de tornar a afiliar al PP (es va donar de baixa de Vox  mesos enrere) i si podrà continuar com a diputat al Parlament de Catalunya, tal com a ell li agradaria. Si finalment aquest fitxatge s'acaba produint, seria el primer fitxatge d'un ex de Vox que fa el PP des que el presideix Alberto Núñez Feijóo, quan el gallec s'intenta diferenciar tant com pot de l'extrema dreta, tot i que amb les seves darreres declaracions sobre l'atac a Algesires s'hi ha acostat més que mai. 

Candidats a les eleccions municipals 2023 a Santa Coloma de Gramenet: tota la llista

Dins el PP el retorn de Gallego no genera unanimitat. Per un costat, Dolors Montserrat n'està entusiasmada. A l'altre costat de la balança hi ha el candidat del PP a Badalona, Xavier García Albiol, que recorda com Gallego, que va ser el número tres de la llista del PP a les eleccions del Parlament el 2015, el va abandonar poques setmanes després que comencés la legislatura.