L'assemblea local d'Esquerra Republicana de Santa Coloma de Gramenet ha ratificat per unanimitat aquest matí la candidatura de Gabriel Rufián per a l'alcaldia de Santa Coloma. Gabriel Rufián, que va néixer l'any 1982 al barri del Fons de Santa Coloma de Gramenet, ha acceptat el repte de liderar l'equip municipal d'Esquerra Republicana de cara a les properes eleccions municipals en la seva ciutat natal. Un repte que compaginarà amb el càrrec de portaveu del grup parlamentari republicà al Congrés dels Diputats.

"Estic decidit a donar els millors anys de la meva vida a aquest projecte i a aquestes sigles. Crec que Esquerra Republicana està cridada a ser encara més important a l'àrea metropolitana de Barcelona", ha declarat aquest matí, després que es fes oficial la seva candidatura. "Apel·lo directament als votants progressistes, antifeixistes, amb valors republicans, que considerin que ja n'hi ha prou que un partit governi per majoria absoluta de forma insana durant 31 anys", ha afirmat.

I ha afegit que "ens és igual la bandera que tingueu, ens és igual el barri on visqueu i ens és igual el cognom o la llengua que parleu. Si compartiu valors com la democràcia, la llibertat i la justícia social, sou dels nostres".

Durant l'assemblea celebrada aquest matí de dissabte per la secció local d'ERC a Santa Coloma de Gramenet, el nou candidat a l'alcaldia ha manifestat la seva voluntat de "posar-se a disposició de la ciutadania de Santa Coloma i de l'equip de la secció local per consolidar i avançar en un projecte de vuit anys, ambiciós, útil i de profund canvi a la ciutat".

La militància ha escollit per unanimitat l'única candidatura que s'ha presentat, la de Gabriel Rufián. Amb ell, ERC aspira a disputar la victòria al PSC, partit hegemònic a Santa Coloma que governa l'alcaldia des de 1991. L'elecció de Rufián com a alcaldable de Santa Coloma de Gramenet respon a l'objectiu que s'ha posat la formació de créixer a Santa Coloma i al conjunt de l'àrea metropolitana.

No ho tindrà gens fàcil

Val a dir, però, que Rufián no ho tindrà gens fàcil a la seva ciutat natal. I és que, en les darreres eleccions municipals de 2019, el PSC va obtenir una victòria aclaparadora amb 17 regidors sobre 27. En segon lloc, va quedar Ciutadans amb tres regidors. I, en tercer lloc, els comuns amb tres regidors. En darrer lloc, va quedar ERC també amb tres regidors.

Els inicis de Rufián

Gabriel Rufián, fill i net d'andalusos, va començar en política de la mà de la plataforma Súmate, nascuda l'any 2013 per fomentar el vot independentista entre els castellanoparlants. La seva primera aparició pública en el món de la política es va produir l'any 2014 en una biblioteca de Trinitat Vella a principis de 2014. Però no va ser fins a l'any 2015 que va començar la seva trajectòria política de forma oficial, tot presentant-se com a cap de llista d'ERC a les eleccions espanyoles del 20-D. D'aleshores ençà, s'ha convertit en un dels referents dels republicans a Madrid.