A la vegada que el PP a nivell espanyol maquina la seva estratègia per absorbir ​Ciutadans, la seva sucursal a Catalunya fa el mateix amb el partit que lidera Carlos Carrizosa. Així ho ha confessat el secretari general de la formació, Santi Rodríguez, en una entrevista a Els Matins de TV3, on ha demanat "reunificar l'espai del centredreta a través del PP".

"Jo no parlaria d'una coalició", ha dit, "sinó d'una reunificació a través del PP". "El que intentem amb Ciutadans és acollir-los i sumar esforços a Catalunya i també al conjunt d'Espanya per oferir una alternativa al PSOE i el govern de Sánchez", ha defensat.

Per a Rodríguez aquesta reunificació és clau per poder millorar els resultats que ambdós partits tenen actualment (Ciutadans té sis escons al Parlament i els populars tres). "El que no podem fer és dividir esforços. Quan altres partits volen ocupar l'espai del PP s'entra en una certa decadència", ha lamentat.

Per al dirigent popular, l'espai que diu representar el seu partit és encara present a Catalunya i ha al·legat que cal tornar-lo a seduir aprofitant que els Governs d'ERC i JxCat fan "polítiques d'esquerres o, a vegades, d'extrema esquerra". 

Rodríguez ha defensat que la reunificació es faci a través del PP, ja que, segons ha recordat, és el primer partit d'Europa i un partit molt important i de govern a Espanya. 

La seducció de Casado a Arrimadas

Aquest debat plantejat per Santi Rodríguez a Catalunya ha arribat poques hores després que el president del PP, Pablo Casado, revelés que li havia ofert a la líder de Cs, Inés Arrimadas, "tot" a canvi d'una "convergència entre els dos partits". La proposta consistia en què la direcció de Ciutadans s'integrés a la del PP i la mateixa Arrimadas es convertís en portaveu del grup parlamentari 'fusionat' al Congrés.

La líder taronja ho ha negat avui mateix en una entrevista a RNE i ha afirmat que ella "mai ha parlat de càrrecs" amb Casado, i igualment "Ciutadans no està en venda ni jo em venc per un càrrec". "No entenc perquè està dient això Casado", ha afirmat abans de recordar que ella va oferir al PP concórrer junts a les eleccions catalanes i aquests s'hi van negar. Segons Arrimadas "hi ha partits que estan obsessionats amb els càrrecs, però a mi el que m'importa són els projectes".