Teresa Cunillera, la delegada del govern espanyol a Catalunya, ha obert la porta a indultar els presos polítics en cas de sentència condemnatòria, unes paraules que han enervat els líders polítics del PP els quals s'han afanyat a criticar Cunillera a la xarxa.

El líder del PPCatalà, Xavier Garcia-Albiol, ha acusat el president del govern espanyol de "superar-se a mesura que passen els dies". Albiol subratlla que "el PSOE pretén vendre Espanya a preu de saldo" i recupera algunes declaracions de la ministra Batet i el ministre Borrell en que s'han manifestat contra la presó provisional.

Per la seva banda, l'exministra de Sanitat de l'executiu de Mariano Rajoy, Dolors Montserrat, ha "exigit explicacions" a la delegada del govern espanyol per "haver-se mostrat partidària d'indultar els presos colpistes" i "afirmar que Catalunya és una nació". Segons Montserrat, "els espanyols no podem seguir pagant el pacte ocult de Sánchez amb els independentistes". 

Finalment, el diputat al Parlament, Alejandro Fernández,  ha recordat a Teresa Cunillera que "perquè es produeixi un indult és imprescindible que hi hagi condemna, penediment i reinserció". Uns requisits que Fernández assegura que no compleixen els presos polítics catalans. "Frivolitats les justes senyora Cunillera", sentencia.