El president de PP, Pablo Casado, ha trepitjat aquest dimarts de nou Catalunya per donar suport al PP català davant el temor a perdre vots per l'avanç de la ultradreta de Vox i la irrupció del cas Bárcenas  pocs dies abans dels comicis. Seguint l'estratègia dels darrers dies, Casado ha volgut distanciar-se de l'"antic" PP de Mariano Rajoy i s'ha erigit ara com "l'amic de Catalunya" en plena campanya electoral. En una entrevista a RAC1 en català i a quatre dies de les eleccions, el popular ha assegurat que era partidari d'"evitar les càrregues de l'1 d'octubre" i ha fet autocrítica amb el passat de la seva formació a Catalunya.

Malgrat el to i les constants promeses d'"actuar amb més seny i tenir més presència i escolta" a Catalunya, Casado ha canviat la forma, però no el fons. El líder del PP no ha volgut sentir a parlar ni de la taula de diàleg, ni del dret a l'autodeterminació, ni de l'indult. En aquest sentit, no ha aportat cap nova proposta als catalans i ha assegurat que "el procés ja ha fracassat i cal tornar a la llei i a la concòrdia".

"Catalunya ja té l'autonomia, té autogovern, té competències i ja ha votat molts cops. Què ha de decidir? La solució real és un nou sistema de finançament econòmic: una revolució fiscal": aquesta és l'única solució que ha proposat per al conflicte català. Segons ha explicat, és partidari de l'autogovern i que Catalunya tingui algunes competències, però ha lamentat que "l'independentisme no ho hagi sabut gestionar", un fet que, al seu entendre, deslegitima les seves reivindicacions. 

"No sé res de Bárcenas: això era un altre PP"

A la direcció del PP s'han encès totes les alarmes per la confessió de l'extresorer Luis Bárcenas i l'arrencada del judici per la presumpta caixa B del partit, ja que són conscients que afectarà la campanya catalana i pot enfonsar, encara més, la formació al Parlament. Per això, Casado ha volgut insistir en el missatge que "aquest PP ja no existeix" i que ell "no hi era en aquell moment" i ha reiterat el seu compromís amb l'"exemplaritat". En aquest sentit, s'ha mostrat convençut que "no li tremolarà el pols" a l'hora de demanar responsabilitats als implicats.

luis barcenas efe

Imatge: Luis Bárcenas / EFE

"Vull que se sàpiga tot d'una vegada. Jo he vingut perquè hi hagi regeneració i per passar pàgina de tot el que ha passat. Si es confirma, demanaré responsabilitats a tothom que hi hagi implicat: els trauré de les directives o de les llistes", ha explicat. A més, ha afirmat que ell "no sap res" del que va passar i que mai ha parlat amb Bárcenas: "Sé què passa per la premsa".

Com ja va fer ahir, Casado ha acusat la Fiscalia i el PSOE de pactar amb l'extresorer perquè declari en plena campanya electoral a canvi de "tractes penitenciaris".

Imatge principal: Pablo Casado durant la campanya electoral del PP / EFE