L'actual conseller d'Interior, Justícia i Víctimes del Terrorisme de la Comunitat de Madrid, Enrique López, va posar en contacte a l'advocat del PP en la causa per la 'caixa b' del partit, Jesús Santos, amb un empresari, Agustín D., que va fer d'enllaç amb l'extresorer de la formació Luis Bárcenas, segons informa el diari El Mundo, que parla de la celebració d'una dotzena de trobades entre ambdós des de finals de 2017 i 2019.

Fonts properes a López han confirmat a Europa Press aquesta informació, assenyalant que, a l'inici d'aquestes trobades, el llavors jutge de l'Audiència Nacional es va limitar a posar en contacte dos desconeguts.

La informació revelada per l'esmentat diari pot relacionar-se amb l'assenyalat per la defensa del mateix Bárcenas, l'advocat Gustavo Galán, en vigílies del judici que va començar aquest dilluns contra el seu client i altres persones en relació amb les obres a la seu del PP a Madrid, presumptament pagades amb diner negre.

En concret, l'advocat de Luis Bárcenas va afirmar que cap persona de la direcció del PP "no s'ha adreçat" a l'extresorer "en el moment actual" per realitzar "cap tipus de negociació". Va recalcar que "sent certs aquests contactes amb dues persones vinculades al PP actual", els mateixos van tenir lloc "fa temps" i en cap cas, els esmentats contactes no són actuals ni tampoc ho són amb la direcció actual del PP.

Bárcenas 2021 judici EFE

Bárcenas a l'Audiència Nacional aquest dilluns / EFE

L'advocat Jesús Santos, extinent fiscal de l'Audiència Nacional i que representa el PP en aquest judici, ha carregat durament durant la primera sessió del mateix contra les acusacions populars en aquest procediment i ha assegurat que el seu objectiu és el "desgast i l'escarni a l'adversari polític".

L'advocat del PP, que ha recordat que ja va sol·licitar a la Sala, sense èxit, que les cinc acusacions populars s'acumulessin en una de sola, ha criticat la finalitat que té cada una d'elles en aquesta causa.

El conseller de Justícia a la Comunitat de Madrid, Enrique López EP

El conseller de Justícia a la Comunitat de Madrid, Enrique López (al centre) / EP

L'acarament amb Rajoy

Durant la sessió d'aquest dilluns, l'extresorer del PP es va oferir a sotmetre's a un acarament amb l'expresident del govern espanyol Mariano Rajoy en el judici sobre la caixa b del PP, i l'advocat del partit, Jesús Santos, li ha retret que s'hagi alineat amb les acusacions populars per continuar alimentant el "circ mediàtic".

En el tràmit de qüestions prèvies, en el qual s'ha centrat aquesta primera jornada de judici, Gustavo Galán ha donat la sorpresa en proposar al tribunal aquest cara a cara d'apreciar-se contradiccions entre el testimoni que deixi Rajoy com a testimoni i el que declari el seu client.

A més ha reclamat que recordi també la testifical de Rajoy a petició d'aquesta defensa -malgrat haver estat ja acordada a petició de les acusacions populars-, per poder prendre'l així declaració com a testimoni de Bárcenas, que compleix 29 anys de presó per Gürtel i ara s'enfronta a una petició del fiscal d'uns altres 5 anys.

Foto principal: L'extresorer del PP, Luis Bárcenas, durant la sessió d'aquest dilluns en l'Audiència Nacional / EFE