El Partit Popular s'ajuda de Carles Puigdemont. Encara no ha començat la campanya de les eleccions catalanes previstes per al pròxim 12 de maig, però la formació popular, amb Alejandro Fernández al timó com a candidat, ja ha engegat la maquinària. Aquest dilluns, els populars han presentat la campanya 'El teu vot davant del mirall', una estratègia que tindrà l'escenari doble de les xarxes socials i el carrer, i que s'aprofitarà del candidat de Junts per pescar vots entre l'electorat socialista. Així, la campanya vol "posar davant del mirall el votant del PSC traït per Pedro Sánchez" després d'aprovar-se la llei d'amnistia, segons explica Europa Press.

En el marc de l'estratègia electoralista, els populars han llançat un vídeo en el qual es veu una votant del PSC que s'està preparant per a anar a la tradicional Festa de la Rosa del partit de Salvador Illa, que se celebra cada any a Gavà. La dona té fotos a la seva casa al costat de líders socialistes com l'expresident de la Generalitat Pasqual Maragall i l'Alt Representant de la Unió Europea, Josep Borrell. Mentre que es prepara, es gira i es veu reflectida a un mirall, però enlloc de veure's ella mateixa hi ha la cara de Puigdemont. La idea d'aquesta campanya, doncs, és punxar el votant socialista perquè descobreixi que el seu vot serveix per "apuntalar Puigdemont". Concretament, el PP intenta mostrar "empatia" amb els votants del PSC que no comparteixen que Pedro Sánchez hagi donat suport a la llei d'amnistia als independentistes.

"'Desigualtat', 'malversació' i 'impunitat' són els termes als quals s'enfronta aquesta simpatitzant del PSC quan es mira al mirall i veu davant si la imatge de l'escapolit de la justícia al qual Sánchez ha promès amnistiar", ha argumentat el PP. En aquest sentit, els populars es presenten com a alternativa: "Pot ser que tinguem idees diferents, però respectem que sempre hagis tingut clares les teves", asseguren al final del vídeo.

A més d'aquest vídeo, la campanya del PP també arribarà als carrers de Barcelona, i un camió circularà per la ciutat amb un mirall gegant i es preguntarà als ciutadans què veuen quan el miren. En aquest mirall hi haurà dues opcions: "Delinqüència, ocupació, llistes d'espera i Puigdemont del costat del PSC, Junts i ERC; o seguretat, habitatge, més metges i 'stop procés' de la mà del PP".

Ciutadans també s'aprofita de Puigdemont

La formació que liderarà Carlos Carrizosa ha fet públic el seu cartell de campanya. Ni rastre del rostre del seu candidat, el protagonisme és també per al president a l'exili i candidat de Junts, Carles Puigdemont, i el president del govern espanyol, Pedro Sánchez. El cartell, que és del tradicional color taronja de Ciutadans porta escrita, en castellà, la paraula "detenlos" en majúscules i, l'ha difós el propi partit a través dels grups de whatsapp que té amb la premsa, on han precisat que el cartell s'ha fet amb intel·ligència artificial.