Ciutadans va anunciar que recuperaria el logo del 2017 -any en el qual va guanyar les eleccions- per als comicis al Parlament de Catalunya del pròxim 12 de maig. Es basa en el cor tribandera d'Espanya, Catalunya i Unió Europea, així com el color taronja i el triangle. No hi ha rastre del seu candidat. Carlos Carrizosa. En canvi, sí que dona el protagonisme a dos actors polítics que han estat els principals noms durant els últims mesos arran de les eleccions al Congrés dels Diputats del passat 23 de juliol: Carles Puigdemont i Pedro Sánchez. Els de taronja centren els seus esforços de precampanya en un discurs que ha sigut habitual des de la seva fundació: en contra del nacionalisme i les amenaces i la retòrica delinqüencial contra el president a l'exili i candidat de Junts+ Puigdemont per Catalunya, Carles Puigdemont. 

🗳️ Eleccions a Catalunya 2024: calendari, candidats i tota la informació
 

El passat dilluns 8 d'abril ja van fer un cartell a través de la intel·ligència artificial, en castellà, amb la paraula "detenlos", amb el tradicional color taronja i que va difondre per les xarxes socials. La imatge era una encaixada de mans entre el president a l'exili i el president espanyol i es tractava d'un muntatge, ja que no és real i s'aprecia que els cossos de Puigdemont i Sánchez han estat retallats i enganxats. De fons es pot veure una estelada i a la cantonada de la dreta el hashtag amb la paraula "detenlos".

Ciutadans aquest dissabte ha insistit amb aquesta idea i ha publicat un altre cartell d'aquest estil, formulat a través d'intel·ligència artificial. Es tracta dels dos presidents fent-se un petó a la boca, amb els ulls closos i amb la frase: "Feliz dia del beso". Acompanya d'això, segueixen amb la idea de "detenlos", però descrivint el petó com el "beso de Judas". Es tracta d'una acusació de traïció contra Pedro Sánchez, fent referència a l'apòstol i membre de la taula de l'últim sopar que va trair Jesús lliurant-lo a l'imperi romà perquè fos crucificat a canvi de 30 monedes de plata. De fet, segons els evangelis, la forma amb la qual Judes va delatar a Jesús va ser mitjançant un petó. 

Carrizosa amb el cartell de Ciutadans per al 12 M
Carrizosa amb el cartell de Ciutadans per al 12 M

 El cap de campanya de Cs per a les eleccions del 12-M, Jordi Cañas, ha presentat aquest dissabte a les portes del Parlament un document anomenat ‘Compromís de lleialtat constitucional’. Amb aquest text, Cs es compromet a no pactar ni fer cap mena d’aliança amb forces independentistes després del 12-M. Alhora, ha reclamat a la resta de formacions no independentistes que se sumin a la iniciativa i “posin per escrit” la seva promesa de no tancar acords de cap mena amb el “nacionalisme català i el separatisme” signant aquest mateix document.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!