El portaveu de la Comunitat de Madrid, Enrique Ossorio, ha acusat avui a Pablo Casado d'abocar "mentides sense cap prova contra el principal actiu del partit". En aquest sentit, Ossorio ha comparat Pablo Casado amb Pablo Iglesias, que en la seva opinió "acusava altres polítics de delictes sense proves", amb l'agreujant de fer-ho contra una companya de partit. "Sento una tristesa infinita, mai vaig pensar que escoltaria això", ha dit Ossorio amb referència a les declaracions que Casado ha fet aquest divendres. D'altra banda, ha defensat el contracte en el qual va intervenir el germà de la presidenta Ayuso. "Què hi ha dolent? Què farà el germà de la presidenta, anar-se'n a l'atur perquè la seva germana ha arribat a presidenta?", s'ha preguntat. En una entrevista a El Programa de Ana Rosa, el portaveu de la CAM ha reptat a la direcció del partit a demostrar les seves acusacions, i s'ha referit a Pablo Casado com a "Pablo Pasado".

"És tot absurd" 

El portaveu d'Ayuso ha criticat els moviments que està fent el PP en contra d'Ayuso, "ahir Pablo Casado va dir que les dades li venien de l'Agència Tributària i avui es contradiu". Per altra banda, també ha criticat el secretari general de la formació, Teodoro García Egea, perquè ahir va negar que s'hagués posat en contacte amb cap espia "i immediatament l'agència de detectius ho va confirmar, i posteriorment va dimitir el senyor Carromero". "No em crec el que estic vivint, per al que he treballat tants anys", ha afirmat Ossorio. En una entrevista aquest divendres a la cadena COPE, Pablo Casado ha assegurat que "no és comprensible que quan morien milers de persones aprofités per a contractar amb la teva germana". Això ha obligat la presidenta madrilenya a respondre per telèfon. Però, lluny d'esclarir les incògnites, ha assegurat que desconeix l'import i que tot va ser legal. Ningú no nega que existís aquesta comissió. 

Ossorio ha contestat a aquestes declaracions de Casado, i ha assegurat que "si això no s'hagués fet per l'emergència sanitària que estava vivint el país, i fos perquè algú del govern d'Ayuso hagués intercedit, estaria malament, sinó no". En la mateixa línia, ha criticat el camí que està seguint el PP, i ha afirmat que "realment és tot absurd". Ossorio ha defensat la imatge d'Ayuso, i ha reclamat que "el que acusa és el que ha de demostrar", a més, ha afegit que "les persones que fan les coses malament són les que han de dimitir, i les persones honestes i dignes no". 

"No era una comissió"

Pablo Casado ha xifrat aquest matí en 286.000 euros la comissió que va cobrar el germà d'Ayuso per un contracte de compra de mascaretes durant la primera onada de coronavirus, adjudicat per la Comunitat de Madrid. En un primer moment, la presidenta madrilenya ha assegurat que no sabia la xifra, però que tot havia estat legal. Un parell d'hores més tard, no obstant això, ha emès un comunicat per a assenyalar que Tomás Díaz Ayuso va cobrar una factura de 55.850 euros més IVA com a "contraprestació" per les "gestions realitzades". Són cinc cops menys que la xifra de Casado. En cap cas, justifica el text, es tracta d'una "comissió per intermediació". El comunicat de la presidenta madrilenya arrenca denunciat que és "denigrant" que ella hagi d'aclarir les relacions comercials del seu germà amb una empresa "per sospites basades en informació que ningú explica d'on han sortit". D'aquesta manera ha respost a Pablo Casado, que avui mateix ha demanat explicacions. Si ha decidit fer-ho, explica, és perquè "l'honorabilitat del govern de la Comunitat de Madrid i meva personal està posada en dubte per la Direcció Nacional del meu partit".