Les portades de Sant Joan arriben carregades de titulars diversos. Més enllà de l'aval dels 27 països de la Unió Europea a la candidatura d'Ucraïna i Moldàvia per entrar al club comunitari, les primeres pàgines d'El País i El Mundo recullen una proposició de llei que es tramitarà per via d'urgència i que, previsiblement, aixecarà polseguera. En les últimes setmanes, el govern espanyol ha mostrat símptomes de no tenir un rumb molt definit i el revés d'Andalusia ha encès les alarmes: aquest mateix dissabte, el Consell de Ministres es reunirà per ampliar el decret 'anticrisi', amb mesures com la baixada de l'IVA de la factura de la llum del 10 al 5%. Davant les males expectatives electorals que Pedro Sánchez tindria ara mateix, l'executiu està virant en alguns aspectes, com es constata en la reforma de llei abans mencionada. Si bé l'any 2021 el gabinet format pel PSOE i Unidas Podemos va tirar endavant una normativa que impedia al Consell General del Poder Judicial nomenar dos magistrats per al Tribunal Constitucional si aquest òrgan es trobava en funcions —mandat que va expirar el 2018—; ara els socialistes presentaran una proposició que esmena totalment la llei de 2021, perquè permetrà que el CGPJ, tot i estar en funcions, sí que pugui fer els dos nomenaments que li corresponen per al TC.

La notícia parteix d'enfocaments diferents, i així s'evidencia en els titulars d'El País, que opta per dir que "el govern espanyol reforma la llei per renovar el Constitucional", i en el d'El Mundo, que veu aquesta modificació des d'una altra perspectiva: "El govern espanyol llança un canvi legal per aconseguir la majoria progressista al TC". Amb òptiques tan diferents d'un mateix element, podem esperar importants retrets entre executiu i oposició. Tot plegat, en un momentum en què el vent bufa clarament a favor del Partit Popular i els maldecaps de Sánchez s'intensifiquen. El Periódico obre la rotativa d'avui amb una enquesta que assenyala el gran avantatge que tindria Feijóo sobre el PSOE. La victòria de la dreta seria plàcida, amb una diferència de quasi 50 escons entre el PP i els socialistes. A la Moncloa veuen que remuntar el vol s'està convertint en una tasca molt complicada. I, en canvi, Feijóo està tan tranquil que es desfà de les intencions de Pablo Casado d'atraure i incorporar polítics de primera fila de Ciutadans, segons La Razón.

Qui també rebrà una alegria aquest divendres als quioscs serà Isabel Díaz Ayuso. La premsa madrilenya recull de manera destacada que la Fiscalia Anticorrupció va arxivar el dijous la investigació pel contracte de les mascaretes en què el seu germà va cobrar una comissió. Resulta curiosa la magnitud a l'hora de tractar aquesta informació per part d'El Mundo, l'ABC i La Razón, perquè a les portades del 23 de febrer, l'obertura de diligències per part d'Anticorrupció sobre aquesta causa no va tenir quasi cap mena de presència.

El primer Sant Joan sense restriccions —fet que no passava des del 2019— protagonitza les portades dels diaris editats a Catalunya. La Vanguardia, El Periódico i l'ARA recullen imatges de les fogueres, les festes i la presència de moltíssima gent als carrers en una revetlla que també ha estat marcada per l'operació sortida. El dijous a la tarda, milers de catalans van haver de fer llargues cues a les principals vies del país per poder arribar a les seves destinacions durant aquest pont. De fet, aquestes retencions constitueixen l'enfocament escollit per El Punt Avui, que parla de "cues descomunals" amb aturades superiors als 20 quilòmetres en carreteres com l'AP-7.

portada El País 24 junio 2022
Portada El País.
portada El Mundo 24 junio 2022
Portada El Mundo.
portada La Vanguardia 24 junio 2022
Portada La Vanguardia.
portada El Periódico 24 junio 2022
Portada El Periódico.
portada ABC 24 junio 2022
Portada ABC.
portada La Razón 24 junio 2022
Portada La Razón.
portada El Punt Avui 24 junio 2022
Portada El Punt Avui.