Entrat ja setembre és l’hora de recuperar la normalitat: es reprèn l’activitat política amb majúscules i també l’activitat a les aules. Una normalitat que vistes les portades d’aquest diumenge espanta. Mentre la premsa editada a Madrid està força preocupada pels pressupostos de l’Estat, per salvar la presidenta Ayuso del desastre de la gestió de la Covid-19 i la renovació del poder judicial, la de casa nostra posa el focus en la tornada a les aules i la por a l’extensió del coronavirus.

Posem la mirada al quiosc de Madrid. Dues de les capçaleres de la dreta mediàtica surten, per enèsima vegada, al rescat de la presidenta de la Comunitat de Madrid, que s’ha destacat des de l’inici de la pandèmia per reaccionar tard, molt tard i malament, en la gestió de la crisi sanitària. Aquest estiu hi havia rebrots arreu de l’Estat menys, ves per on, a Madrid on de cop i volta han surat contagis arreu i s’han destapat les trampes al solitari que han fet amb els números per amagar la crua realitat.  El Mundo però ho pretén tapar amb el diari de la pandèmia d’Isabel Díaz Ayuso, 200 folis que demostren que ella és aquí “per salvar vides”. Com ho diu ella mateixa a l’entrevista que li ha regalat La Razón, on assegura sense embuts que la vacuna per a la recuperació econòmica d’Espanya és Madrid. Prenguin nota: “Si Madrid no es reactiva, s’enfonsa Espanya”. Vist el que ha fet fins ara... vostès mateixos.

Renovar el CGPJ

El tercer de la dreta mediàtica, l'ABC, posa el focus en una de les qüestions que estan encallades des de fa un any i vuit mesos: la renovació del Consell General del Poder Judicial. Semblava que el PP es posava de cara per negociar amb el PSOE però finalment no ha estat així -tal com li va deixar clar Pablo Casado a Pedro Sánchez a la reunió que van mantenir dimecres passat- i el poder judicial, amb una majoria conservadora, tira pel dret fent nomenaments, cosa que magistrats i fiscals progressistes intenten aturar. Es reprèn el curs i la cosa segueix igual.

Entretant, El País fa la rosca a Ciutadans i si dissabte a la portada la líder de la formació posava pegues a donar suport als pressupostos de l’Estat si hi havia una pujada d’impostos, avui diumenge ja té la resposta: Pedro Sánchez atendrà les seves demandes. El camí per anar sumant vots es va aplanant, o això sembla.

La represa del curs polític ve acompanyada, con ens recorda avui El Punt Avui, de la represa de l’activitat judicial amb la imminent vista del recurs per la inhabilitació del president Torra al Tribunal Suprem, el judici als síndics y a Tamara Carrasco i les sentències del major Trapero o els membres de la Mesa del Parlament.

El més imminent, però és la tornada de les aules com ens recorden l’Ara i El Periódico. Un inici de curs incert marcat pel coronavirus i la incògnita de la si les mesures adoptades seran suficients per tal que es puguin desenvolupar, amb la màxima normalitat possible, l’activitat escolar després que el març passat es tanquessin les escoles. La represa del curs, certament, espanta.

larazon

elmundo

abc

elpais

elpuntavui

ara

elperiodico

lavanguardia