El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, va anunciar ahir que la campanya de vacunació contra la Covid-19 s’accelerarà les properes setmanes, amb l’arribada prevista de prou vacunes per assegurar que fins a 33 milions d’espanyols hagin rebut la primera dosi a finals d’agost.

La pluja de vacunes es va vendre com un gran èxit malgrat que, d’entrada, constata que l’objectiu d’arribar a injectar al 70% de la població abans de l'estiu ja s’ha llençat a la paperera de la història, i això suposa que a l’inici de la pròxima estació no s’haurà arribat a l’anhelada immunitat de grup. Per tot plegat, l’entusiasta anunci no ha convençut gaire i les portades dels diaris d’avui s’ho miren amb una gamma de sensacions que van des de l’escepticisme fins a l'acusació directa d'electoralisme.

elpais

Per escèptic, El País, que es limita a obrir el diari amb un titular lacònic i sense més compromís que el de reproduir el missatge del president del govern espanyol: Sánchez promet 85 milions de vacunes en sis mesos. Un dels subtítols afegeix que El govern espanyol assegura que el 70% de la població estarà immunitzada al setembre.

elmundo

Al seu torn, El Mundo, carrega una mica les tintes tot assegurant que Sánchez presumeix d’un pla de vacunes que amenaça l’estiu, i afegeix que Anuncia que el 70% de la població estarà immunitzada “a finals d’agost”, però al juny amb prou feines serà el 31,8%.  

abc

Pel que fa a l’ABC, el títol principal és Sánchez anuncia la fi de l’estat d'alarma sense un pla B i afegeix que El president promet tenir vacunats 33 milions d’espanyols en acabar agost’.

larazon

Finalment, qui més critica l’anunci és La Razón que a la seva portada titula Campanya de vacunes versus vacunes en campanya, afegeix que Sánchez utilitza la Moncloa per reanunciar que a l’estiu el 70% estarà immunitzat i anuncia que l’editorial del dia es titula ‘Electoralisme també amb la vacunació’.

elpuntavui

lavanguardia

elperiodico

ara

Als diaris publicats a Catalunya la tònica no és gaire diferent, a banda de dedicar també espais a la mort d’Arcadi Oliveres i el reingrés a presó de Carme Forcadell i Dolors Bassa: Un 70% a l’agost a El Punt Avui; Sánchez anuncia la fi de l’alarma el 9 de maig i vacunes massives a La Vanguardia; Sánchez espera tenir 33 milions de persones vacunades a l’estiu a El Periódico i Sánchez diu que es triplicarà l’arribada de vacunes a l’Ara.