L’aparició d’un sobre amb una navalla ensangonada adreçada a la ministra d’Indústria, Reyes Maroto, és un atac directe a la democràcia que ens hauria d’alarmar a tots, però en el context de la campanya electoral de les eleccions del 4 de maig a la Comunitat de Madrid, n’hi ha que giren la situació com un mitjó i converteixen l’amenaça amb arma blanca a una ministra del govern espanyol en una jugada bruta de les esquerres per agitar la recta final de la campanya electoral. La perversió és tal que gairebé sembla que la navajera hagi estat la mateixa Maroto.

D’entrada, els diaris del trident mediàtic de la dreta i més enllà —provin de buscar al Google traductor com es diu més enllà en llatí— coincideixen a rebaixar l’amenaça tot assegurant que es tracta de l’obra d’un boig, donant a entendre que això excusa el fet; seguidament, consideren que el PSOE, i per extensió, l’esquerra, en fa ús per a benefici propi, tot per donar a entendre que a la dreta no li cal aquest joc brut. Tots tres diaris, ABC, El Mundo i La Razón, il·lustren el fet amb la mateixa foto, la de la ministra mostrant una imatge de la navalla.

elmundo

Així, El Mundo ho deixa prou clar en el seu titular principal: El PSOE fa campanya amb l’amenaça d’un esquizofrènic i segueix amb una acusació cap al partit que encapçala el govern espanyol: Utilitza un míting per revelar que la ministra Maroto havia rebut una carta amb una navalla al seu interior.

abc

L’ABC no es queda curt i apunta que L’esquerra utilitza les amenaces per assenyalar la dreta. El peu de foto fa referència a la personalitat del remitent de l’arma blanca: Amb la navalla del malalt mental a sobre.

larazon

Finalment, La Razón assegura que El PSOE agita les amenaces davant la pressió de Podemos i afegeix que Un malalt d’esquizofrènia va enviar a la ministra la navalla “ensangonada”.

elpais

Amb aquest panorama, la portada de ‘El País’ sembla d’un altre planeta, ja que prefereix promocionar una enquesta electoral: ‘Ayuso manté un avantatge ampli però encara necessita Vox’.

ara.750

elperiodico

elpuntavui

lavanguardia

Pel que fa als diaris catalans, aquests en són els principals titulars: Setmana rècord de vacunació a l’Ara; L’hostaleria agonitza mentre els ‘botellons’ prenen els carrers a El Periódico; Peatge camuflat a El Punt Avui i Espanya prepara la vacunació massiva davant l’arribada de més dosis a La Vanguardia.

 

Imatge principal: Una navalla, clavada al mig de la campanya electoral madrilenya / Pixabay