Diumenge 6 de desembre. Aquesta data no només marca l'inici d'un pont, també és l'aniversari de la Constitució espanyola; una efemèride que passa molt desapercebuda si ens fixem amb les portades de la premsa escrita

Les portades d'avui porten una mica de tot: joves espanyols que es veuen obligats a marxar per trobar feina, entrevista a Pablo Casado, crisi del coronavirus i, fins i tot, una entrevista a l'expresident dels Estats Units, Barack Obama. Només hi ha dos diaris que a la portada parlen explícitament de la Constitució: La Razón, era previsible, i l'I Ara, ja ens sorprèn una mica més. 

L'ABC està preocupat pels joves espanyols i assegura que Espanya està revivint els anys seixanta quan, "ofegats pel mercat laboral, joves poc qualificats es llençaven a buscar a Europa un futur que no troben a Espanya".

El diari espanyol també porta una entrevista a Juan Guaidó, l'autoproclamat president encarregat de Veneçuela.

ABC 6 desembre

Quan Estats Units es troba en ple traspàs de poders entre Donald Trump i el president electe Joe Biden (bé, si a Trump no se li creuen els cables i es nega a abandonar la Casa Blanca), La Vanguardia entrevista Barack Obama. L'expresident explica que "Encara li queden molts cartutxos per cremar".

La portada també es fa ressò d'un dels temes de la setmana: Un total de 271 exmilitars espanyols han subscrit fins ara el manifest apocalíptic on critiquen qualsevol possible indult als presos polítics catalans. Entre els signants, hi ha el tinent general Emilio Pérez Alamán, l'almirall José María Treviño i el tinent general Juan Antonio Álvarez Jiménez, i ha estat signat també per generals, oficials, legionaris i soldats.

LV 6 desembre

El Mundo no felicita la Constitució però pateix per ella i publica que "El govern de coalició amenaça 14 articles de la Constitució en el seu primer any". El diari es fa creus que un executiu pugui qüestionar articles de La Carta Magna. Al costat, una entrevista a un dels principals defensors del text: Pablo Casado. El líder del PP també critica el govern espanyol i assegura que "El PP representa millor els social demòcrates moderats que Sánchez". 

EM 6 desembre

La Razón sí que ho diu clar i català, tot i que en aquest cas potser és millor dir clar i espanyol. Segons el diari, el millor representant i defensor de la Carta Magna és el cantant Raphael. Una foto gegant de l'artista amb una declaració senzilla: "El que hi ha a la Constitució és bo per als espanyols". 

Per contra, el que no és bo per als espanyols, segons La Razón, és "El pla B dels socis de Sánchez: mutació de la Constitució".

LR 6 desembre

Ja ho hem dit: avui estem de pont i d'aniversari. El Punt Avui ha optat per fixar-se en el pont i com es veu afectat per la crisi de la Covid. Les restriccions de mobilitat durant el cap de setmana han provocat que molts catalans i catalanes hagin preferit passar el pont a casa. Aquesta decisió ha afectat molt negativament als negocis que consideren aquesta època de l'any una de les més productives: "Tancat per Covid", titula el diari català.

AVUI 6 desembre

Finalment, el diari Ara es fixa en l'efemèride però no per celebrar-la. Una fotografia gegant de l'entrada del Congrés dels Diputats ocupa tota la portada, ara bé, els lleons que donen la benvinguda a la cambra estan pixelats. Amb una imatge com aquesta no fan falta massa paraules: "Una Constitució sobrepassada. 42 anys després, els pilars de la carta magna estan més corcats que mai".

ARA 6 desembre