Queden pocs dies perquè es posi en marxa el decret d'estalvi energètic que va aprovar el govern espanyol aquest mateix dilluns. El rellotge avança, com també ho fan les incerteses i la inseguretat que s'ha instal·lat en alguns sectors sobre l'aplicació d'aquesta norma. Així ho recull La Vanguardia a la seva portada del dissabte, on explica que "el govern espanyol admet que costarà aplicar el seu pla a bars i restaurants". De fet, amb el transcurs dels dies, hi ha hagut determinades condicions que han anat sent més flexibles. Si bé inicialment es detallava que es fixava un topall a les temperatures de l'aire condicionat (27 graus) i de la calefacció (19 graus), aquest mateix divendres l'executiu estatal matisava que, en el cas de bars, restaurants i comerços, el límit de l'aire condicionat pot ser de 25 graus. Com que ara la vicepresidenta tercera del govern central ha obert la porta a posar en marxa el decret "amb flexibilitat", això ha causat un caos que ha portat al ministeri de Transició Ecològica a convocar el dimarts que ve a les comunitats autònomes per concretar com s'haurà d'aplicar la normativa.

Aquests dubtes que han generat determinats preceptes del decret sobre l'estalvi energètic també els recull l'ABC, que titula: "Ribera refreda el seu decret energètic per la legislació laboral". Al subtítol, expliquen que "l'oposició li recorda —al govern espanyol— que les condicions climàtiques varien a cada territori". Altres diaris també recullen aquest nou viratge de l'executiu liderat per Pedro Sánchez, tot i que d'una manera menys destacada. En un titular a una columna del diari El País, llegim que "el govern espanyol permet flexibilitat per a l'estalvi energètic". El Mundo també es fixa en aquest canvi i hi posa el seu propi enfocament: "El govern espanyol recula després de les crítiques i negociarà amb les comunitats autònomes". D'altra banda, La Razón amplia el focus i alerta d'una "tardor calenta" amb molts projectes legislatius del gabinet Sánchez en el punt de mira: "Sánchez afrontarà una tardor calenta amb més de 50 lleis en llista d'espera". Als subtítols, assenyalen com a principals carpetes de difícil resolució l'aprovació dels pressupostos generals de 2023, la llei d'habitatge o l'increment de les partides referents a la despesa militar.

En un altre ordre de coses, l'any 2022 serà recordat, malauradament, per l'inici de la guerra a Ucraïna. Quan aquest conflicte bèl·lic arriba pràcticament al mig any, es constata que l'escalada de tensió es multiplica a altres escenaris. En aquest cas, els protagonistes són la Xina i els Estats Units. I sí, també hi ha sancions pel mig. De fet, és un tema que ocupa (i preocupa) a quasi totes les rotatives: El País, El Mundo, La Razón i El Periódico ho recullen com a principal notícia de les seves edicions d'aquest dissabte. Finalment, si donem una ullada a dos diaris editats a Barcelona, com són l'ARA i El Punt Avui, també veurem que integren a la seva primera pàgina la furor que ha despertat el fitxatge de Robert Lewandowski en el si del barcelonisme. El davanter polonès va ser presentat el divendres al Spotify Camp Nou davant pràcticament 60.000 espectadors, una xifra espectacular. 

portada la vanguardia 6 agost 2022
Portada La Vanguardia.
portada abc 6 agost 2022
Portada ABC.
portada el país 6 agost 2022
Portada El País.
portada el mundo 6 agost 2022
Portada El Mundo.
portada la razón 6 agost 2022
Portada La Razón.
portada el periódico 6 agost 2022
Portada El Periódico.
portada ara 6 agost 2022
Portada ARA.
portada el punt avui 6 agost 2022
Portada El Punt Avui.