Fent un repàs a les portades d’avui queda demostrat un cop més que hi ha qui quan la jugada no li acaba de sortir bé, ho amaga i calla. Això ha passat amb el cas Dina, el recorden? Es tracta del cas obert arran del robatori de mòbil de l’assistent de Pablo Iglesias quan era eurodiputat, que va començar amb el líder de Podem com a perjudicat (víctima i denunciat) i que va acabar sent investigat. Doncs aquesta causa, que va ocupar desenes i desenes de portades als diaris del Trio de la Benzina (©tonipique) i va ser utilitzat sense cap mena de pudor per empastifar el llavors líder de Podem, ha estat arxivada aquest dijous pel jutge García Castellón, que ha fracassat en el seu intent d’imputar Iglesias. Doncs ja poden buscar a la primera plana d’El Mundo, l’ABC o La Razón que no hi trobaran cap referència. Una manera de fer a la qual ja ens tenen acostumats.

Persecució mediàtica i judicial

L’origen d’aquest cas, com tot el que fa olor de podrit en la política espanyola dels darrers anys, està en l'excomissari Villarejo, capitost de la policia patriòtica orquestrada per torpedinar l’independentisme i també, com ha denunciat en nombroses ocasions Pablo Iglesias, Podem, la força que va aconseguir no només trencar amb el bipartidisme sinó arribar a ocupar la vicepresidència del govern espanyol. Converses amb Pablo Iglesias que eren en un mòbil robat el 2016 a Dina Bousselham van començar a ser publicades a digitals com OKDiaro, El Confidencial i també a El Mundo, i després van ser trobades en memòries USB a casa de l'excomissari i el 2019 es va judicialitzar l'afer amb el líder de Podem com a perjudicat. El gir que va fer el cas gràcies al jutge García-Castejón és un fet digne d'estudi. 

De causes judicials obertes contra Podem se'n compten a cabassos: Veneçuela, l’Iran... Fins a disset se'n poden comptar, i cap d’aquestes ha arribat a bon port. Ara bé, només cal consultar l’hemeroteca (o Google si ho prefereixen) per comprovar com des d’alguns jutjats s’ha anat de bracet amb el Trio de la Benzina, i les seves ràdios i digitals afins, per perseguir els “perroflautas del Gobierno”. D’aquestes causes, encara n’hi ha de vives, com la del cas Neurona, en què Podem està imputat acusat de falsejar contractes amb la consultora mexicana Neurona per serveis durant la campanya de les generals del 2019. La investigació s’ha prorrogat malgrat que la fiscalia no hi veu cap delicte. Com ha passat amb el cas Dina, el jutge està entestat a veure el que no n’hi ha.

Empastifada general

L’empastifada general contra Podem, com passa amb l’independentisme, des de la premsa de la dreta i la ultradreta espanyola és de jutjat de guàrdia. Presenta aquesta formació i els seus líders com a criminals de baixa estopa, els exposa al judici públic i els condemna sense cap mena de prova. Empastifant en servei d’una certa ideologia. Com ha passat amb l’1-O, amb els líders del procés... Fent propaganda més que periodisme. 

elmundo

abc

larazon

elpais

lavanguardia cat

elperiodico cat

elpunt avui

ara