Finalment, no s'ha imputat Pablo Iglesias. El jutge de l'Audiència Nacional Manuel García-Castellón ha decidit tancar el cas Dina, la peça del cas Villarejo on s'indaga el recorregut que va tenir la targeta telefònica de l'exassessora de Podem des que li van robar el mòbil l'any 2015 fins que part de la informació que contenia va aparèixer publicada. Així ho ha decidit aquest dijous després que la policia li hagi comunicat que és impossible accedir al contingut de la targeta del mòbil de Dina Bousselham ni recuperar la seva informació. El jutge ha acordat no prorrogar la instrucció del cas, el termini del qual expira aquest dissabte 29 de gener. "La instrucció s'ha de donar per acabada", assenyala en la interlocutòria a la qual han tingut accés Efe i Europa Press, quan encara queda pendent practicar una sèrie de diligències que no suscitaran la necessitat d'analitzar cap altra via.

L'instructor ha detallat que "en aquest cas únicament el Ministeri Públic ha manifestat la seva oposició a la pròrroga del termini d'instrucció, mentre que les restants parts, o bé no s'han oposat a la pròrroga o, directament, l'han sol·licitat". El fiscal era partidari de concloure la investigació, però no les altres parts implicades: Dina Bousselham, Pablo Iglesias, els periodistes Alberto Pozas i Luis Rendueles i l'acusació popular exercida per Vox. En aquest sentit, fonts de Podem han retret al jutge que ha tractat de convertir les víctimes d'aquesta causa en sospitosos i ara es nega a investigar els responsables del robatori del telèfon de Bousselham.

La recta final

L'informe policial ha estat clau perquè l'instructor hagi decidit tancar el cas, després determinar que no és possible accedir al contingut de la targeta, ni reparar els desperfectes, ni saber com es van ocasionar. El jutge confiava en aquest informe, que podia aportar elements essencials per determinar les circumstàncies que van girar al voltant del presumpte robatori del mòbil de Bousselham. A més, l'anàlisi podia condicionar la manera en la qual l'exassessora de Podem havia de ser declarada a citar: si com a imputada o com a testimoni. 

Així, encara la seva recta final una peça separada per la qual ja es va acordar processar el comissari jubilat José Manuel Villarejo i dos periodistes. A més, l'instructor va proposar al Tribunal Suprem que investigués Iglesias, al·legant que "l'única explicació possible" és que la targeta telefònica resultés danyada mentre estava en poder seu, on va arribar després d'anar de mà en mà. Va plantejar que el llavors líder de Podem fos investigat per presumptes delictes de descobriment i revelació de secrets, amb agreujant de gènere, danys informàtics i acusació o denúncia falsa i/o simulació del delicte, però el TS ho va rebutjar i li va encomanar continuar indagant. A l'esmentat acte de processament, el jutge va fixar l'origen de la peça en uns arxius trobats durant el registre a la casa de Villarejo efectuat el 2017 als quals hi havia informació personal de la qual fos assessora d'Iglesias, així com dades sensibles del partit morat. Segons explicava, el novembre del 2015 sostreuen a l'IKEA d'Alcorcón l'abric de la parella de Bousselham a l'interior del qual hi havia diversos objectes entre els quals hi havia el telèfon mòbil. Just dos anys més tard d'aquest robatori, el novembre de 2017, apareixen al domicili del comissari un disc dur i dues memòries USB en què s'emmagatzemen unes carpetes anomenades DINA 2 i DINA 3, que contenien arxius procedents de la mini SD del mòbil sostret a Bousselham.