Ha desaparegut el port de Baltimore de les portades. Aquest dimecres era tota una sensació i aquest dijous… ni rastre. Fa una mica lleig deixar la gent sense el seguiment: els sis operaris de manteniment del pont desapareguts i donats per morts, les conseqüències per l’economia i per la ciutat, etcètera. En la mateixa línia, el nom amb aires d’equació de la candidatura de Carles Puigdemont tampoc té cap expressió a les primeres pàgines. Entre poc i massa, encara que tot això sigui molt opinable i el portadòleg estigui equivocant-se de mig a mig, perquè si cap dels vuit diaris que aquí es comenten ha seguit en portada aquests dos temes potser resulta que no són tan rellevants. Un consens tan transversal i unànime de diaris tan diversos no es pot menysprear. 

Però es pot discutir. El diari català de referència, per exemple, s’estima més publicar una foto de l’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, amb cara de musclo, per a dir que no ha guanyat el vot de confiança del consistori. Si li era igual! El que volia Collboni amb la moció era perdre-la per activar l’aprovació automàtica del pressupost municipal. El Periódico dedica un títol gran a dir una obvietat, com és que l’estrès dispara l’addicció de les dones a l’alcohol i les medicines. De les dones i de qualsevol persona.

Aquest dijous no es publiquen les millors portades, no. Es diuen en primera pàgina coses com que el deute públic ha augmentat en 400.000 milions des que Pedro Sánchez és president del govern espanyol. Tal com ha anat la cosa aquests últims anys, pandèmia i guerra a Ucraïna incloses, a qualsevol govern espanyol li hauria passat el mateix o molt semblant. L’ABC, que és qui obre portada amb aquesta notícia, o està a la lluna de València o té la mala fe i el nervi d’atribuir a l’actual govern espanyol un malbaratament que no té remei, sigui el president Sánchez o el seu porcater. 

La Razón, que s’avorria, diu que la central del PP controlarà la campanya i les llistes d’Alejandro Fernández, el candidat a la presidència de la Generalitat que no sintonitza amb el president del partit, Alberto Núñez Feijóo. Com volent dir no patiu que aquest Fernández, que és mig independentista, estarà vigilat. El Mundo n'està tant, del candidat tarragoní, que l'anomena "Alberto", potser en un afany inconscient d'associar-lo al president suprem del PP. El Mundo i El País estan inquiets perquè ha canviat la presidenta de RTVE, que és una senyora amb carnet del PSOE. Aviam, i què? Si és interina i la influència de RTVE va a la baixa. La Vanguardia celebra que la República Txeca promou una iniciativa per a enviar municions a Ucraïna. L’Ara parla de l’Estat ha deixat d’ingressar 6.900 milions en la reforma de l’IVA i de l’IRPF. I què? Aquests diners no han desaparegut i deuen estar fent el seu caminet en cerca de més diners, gestionats per les mans i el cervell de qui els va guanyar. No és el millor dia dels diaris, aquest Dimecres Sant. Inquieta pensar què ens portaran aquest Dijous Sant.

La Vanguardia
La Vanguardia
El Periódico
El Periódico
El Punt Avui
El Punt Avui
Ara
Ara
El País
El País
El Mundo
El Mundo
ABC
ABC
La Razón
La Razón