No per esperada una notícia deixa de ser menys important quan es produeix, i les evidències que apuntaven que Jorge Fernández Díaz acabaria seient al banc dels acusats per la trama Kitchen, una de les múltiples cares del poliedre Villarejo, es van confirmar dijous un cop el jutge de l’Audiència Nacional Manuel García-Castellón va tancar la instrucció del cas que investiga el suposat espionatge a l’extresorer del Partit Popular Luis Bárcenas amb l’objectiu d’evitar que revelés documentació que pugués perjudicar la cúpula del partit.

En tot cas, processar Jorge Fernández Díaz i el seu número dos a Interior, l’aleshores secretari de l'Estat de Seguretat, Francisco Martínez, a més de la cúpula policial, -per cert, tots del Cuerpo Nacional de Policia (CNP), que això mai s’explicita amb claredat- no té l’amplitud que podria haver tingut, ja que finalment l’exsecretària general del PP i exministre de Defensa, María Dolores de Cospedal no seurà al costat de Fernández Díaz, i Mariano Rajoy -el presumpte M. Rajoy dels papers de Bárcenas- ni tan sols serà citat com a testimoni.

elpais

Davant aquesta situació, alguns diaris estiren més el braç que la màniga confonent desitjos amb realitats. A qui se li veu més el llautó aquest divendres és a El País, que titula amb tota pompositat "El jutge processa la cúpula del PP a Interior per espiar Bárcenas". El titular no és incorrecte, però al capdavall, la "cúpula del PP a Interior" són Fernández Díaz i un senyor del qual ignoraríem el nom si no estigués esquitxat per això. Dit d’una altra manera, la primera part de la frase, "el jutge processa la cúpula del PP" és el braç, i la segona, ‘a Interior per espiar Bárcenas’ és la màniga.

elmundo

Intencionadament o no, El Mundo evita posar "PP" al titular i informa que "Fernández Díaz i la seva cúpula a Interior, a judici per l’espionatge a Bárcenas". Entre poc i massa, si l’anterior diari colava les sigles del partit de forma excessiva, aquest no les treu en portada ni per equivocació.

larazon

Tampoc esmenta les sigles del Partit Popular La Razón, que treu el tema com a secundari amb el titular "El jutge veu indicis per processar l’excúpula d’Interior per ‘Kitchen’" mentre que el titular principal és per informar els lectors que "Sánchez i Casado comencen les vacances sense trencar el bloqueig".

abc

Finalment, l’ABC gairebé ni en parla del tema, ja que la portada la dedica a la covid-19: "La immunitat de ramat no arribarà a l’agost". Amb tot, troba un raconet per explicar que "El jutge processa Fernández Díaz i deixa lliure de sospita a Rajoy en el cas Kitchen".

elperidoico

elpuntavui

vanguardia

Pel que fa als diaris catalans, aquests són els titulars dedicats al català Jorge Fernández Díaz: "El jutge processa la cúpula d’Interior amb Rajoy" a El Periódico; "Fernández Díaz serà jutjat pel cas Kitchen" a El Punt Avui; "El jutge processa l’exministre Fernández Díaz i la seva cúpula per la Kitchen" a La Vanguardia i "El jutge envia Jorge Fernández Díaz a judici per la Kitchen" a l’Ara.