L’agost és a les portes, i amb ell el final del període de sessions al Parlament, un final de traca amb la suspensió de Laura Borràs com a diputada i com a presidenta de la Cambra.  La més que previsible suspensió de la segona autoritat de Catalunya ocupa, i preocupa, les portades dels diaris editats en Barcelona, tot i que amb matisos. Hi ha qui es mulla, i hi ha qui no i presenta simplement els fets, deixant-los a la interpretació lliure. Això passa amb l’Ara i El Punt Avui. Per contra, La Vanguardia retreu a la també presidenta de Junts que amb la seva negativa a dimitir debiliti el Parlament, l’argument emprat pel PSC, ERC i la CUP per aplicar l'ara ja famós article 25.4 de reglament. El rotatiu dels Godó va més enllà i, ja a les pàgines interiors, també suspèn a Borràs amb un semàfor vermell a Borràs.

El Periódico, per la seva banda, obre amb un contundentBorràs s’acomiada amb una rebequeria”, que acompanya amb una fotografia de la presidenta suspesa mostrant una targeta on es pot llegir la sentència de Mercè Rodoreda: “Les coses importants són les que no ho semblen”. Igualment, apunta que Laura Borràs ha tractat sense èxit dinamitar el govern format per ERC i Junts. En aquest context emergeix a la primera plana el baròmetre del CEO per avisar que el PSC segueix guanyant suports i es manté com a primera força si es fessin ara eleccions al Parlament i, per contra, Junts per Catalunya en podria perdre fins a deu diputats.

Borràs i l'ocupació

A Madrid, el cas de la Laura Borràs no interessa. Només El País recull la suspensió, donant la fotografia de la presidenta acompanyada de Quim Torra, saludant els seus seguidors a les portes del Parlament. El diari oficial de la Moncloa obre aquest divendres amb el rècord de contractació indefinida gràcies a la reforma laboral, si bé El Mundo s’encarrega d’aixafar-los la guitarra i sosté que això s’acabarà a partir de la tardor, quan hi haurà una frenada de l’ocupació.  Aquest diari, juntament amb l’ABC, destaquen la causa judicial contra Juan Carlos Monedero, fundador de Podemos, per blanqueig de capitals provinents del govern chavista. El jutge de l’Audiència Nacional, Manuel García Castellón, que va fracassar amb la seva creuada contra Podemos, ara apunta a Monedero, i compta amb els socis necessaris per magnificar la cosa. I per últim, La Razón, que encara viu de la ressaca dels acords, inconcrets, de la taula de diàleg. Per cert, la normativa aprovada al Parlament en resposta a la sentència del 25% de castellà ja està al Tribunal Constitucional. Visca la fi de la judicialització!

Portada Ara
Portada Ara
Portada El Punt Avui
Portada El Punt Avui
Portada La Vanguardia
Portada La Vanguardia
Portada El Periodico
Portada El Periodico
Portada El País
Portada El País
Portada El Mundo
Portada El Mundo
Portada ABC
Portada ABC
Portada La razón
Portada La Razón