L’acord per ampliar la plantilla dels Mossos d’Esquadra és el tema estrella a la portada dels diaris editats a Catalunya. Una bona notícia que arriba dies després que el cos portés al carrer el seu malestar per la situació laboral en què es troben. Una qüestió, sens dubte, que poc interessa a la premsa editada a Madrid, que en el cas del trio de la benzina, dispara contra aquells que han permès a Pedro Sánchez tirar endavant el seu projecte de pressupostos. L’enemic avui no són els independentistes catalans, avui li toca el torn als bascos, tant al PNB com a EH-Bildu. Vaja, que ens fem estalviat un titular del tipus “Moncloa cedeix davant el govern independentista d’ERC i Junts i els dona més mossos i més competències”. Avui no tocava.

Contra el PNB i EH-Bildu

Així, El Mundo posa el crit al cel perquè el PNB demani, a les seves esmenes als comptes de l’Estat, 230 milions més per a Euskadi. Però el que més li cou és que el lehendakari Iñigo Urkullu s’hagi sumat a l’ofensiva contra el dumping fiscal que practica Isabel Díaz Ayuso, que ja no té pràcticament cap impost per eliminar. El rotatiu carrega contra el PNB i alhora surt al rescat de la superpresidenta que tants mals de cap està causant aquests dies a Pablo Casado.

L’altra formació basca que va donar aire aquesta setmana a Sánchez ha estat EH-Bildu, que també rep avui a les portades, en aquest cas des de La Razón. El diari de Paco Marhuenda es treu de la butxaca una enquesta sobre ETA coincidint amb una visita a España d’eurodiputats per acabar dient que el 80% dels espanyols no troba EH-Bildu un interlocutor vàlid. Si tanca els ulls segur que veu Casado o Abascal cridant des del seu escó, “ustedes, que pactan con terroristas”. Doncs això, treballant un dia més per la causa.

El BOE i la plusvàlua

També des de Madrid, el butlletí oficial del govern ens avança el contingut del decret que aprovarà aquest dilluns el Consell de Ministres per tal que els ajuntaments puguin tornar a cobrar la plusvàlua, després que el Tribunal Constitucional l’anul·les ara fa uns dies. El País explica que donarà dues opcions als ciutadans per que triïn la que considerin més favorable.

I mentre aquí la preocupació és la brutal davallada de l'ús del català a les aules, El Mundo segueix amb la seva creuada contra la llengua catalana. Avui li toca el torn al rector de la Universitat de Salamanca, Ricardo Rivero, que adverteix a les universitats catalanes que si "frenen el castellà" quedaran aïllats. Segur que l'home deu tenir altres preocupacions que no pas aquesta.

Tot això amb permís del Barça i la rocambolesca operació per fitxar Xavi Hernández com a entrenador del Barça. La foto oficial a Barcelona i amb Joan Laporta, dilluns. Ja tenen la foto de portada.

elmundo

larazon

elpais

elpunt avui

ARa

lavanguardia

elperiodico cat

abc

Imatge principal, flames / Pixabay