A la segona ha estat la vençuda. Després d'una jornada frenètica amb anuncis oficials i desmentiments pel mig, Xavi Hernández s'ha convertit en el nou entrenador del Barça, fins al 30 de juny del 2024. El fitxatge, lluny del que semblava, ha estat complicat, ja que l'Al-Sadd no ha posat cap facilitat al Barça.

El gran escull ha estat la clàusula de rescissió del contracte de Xavi amb l'Al-Sadd, de 5 milions d'euros. Tant el Barça com l'entrenador pensaven que el club qatarià donaria facilitats, però a l'hora de la veritat el xeic propietari de l'Al-Sadd s'ha negat a deixar sortir Xavi, per la qual cosa el Barça i el tècnic han hagut de buscar la fórmula per fer front a la ja famosa quantitat. El club blaugrana no podia, per no incomplir el fair play financer, per la qual cosa finalment el Barça i Xavi han dividit el pagament per poder desembussar la situació.

Xavi Hernandez EFE

Xavi Hernández, en un partit de l'Al-Sadd / EFE

Un divendres de bojos

La jornada ha començat amb l'anunci per part de l'Al-Sadd del traspàs de Xavi Hernández al Barça, un comunicat en el qual el club qatarià anunciava que el Barça pagava els 5 milions de la clàusula. "L'Al-Sadd ha acordat el traspàs de Xavi al Barça després del pagament de la clàusula d'alliberament estipulada al contracte. Hem acordat la cooperació amb el Barcelona en el futur. Xavi és una part important de la història d'Al-Sadd i li desitgem èxit".

Tot semblava anar sobre rodes, però passaven els minuts i el Barça no confirmava l'acord amb el corresponent comunicat oficial. Finalment, gairebé dues hores després, el club blaugrana informava que l'acord no existia, ja que no anaven a pagar els 5 milions que exigia l'Al-Sadd.

TUIT Xavi Al Sadd

La clàusula, entre el Barça i Xavi

Amb les fitxes de nou a la casella de sortida i amb la relació entre ambdós clubs enrarida, Xavi Hernández i el Barça, conscients que l'única fórmula de solucionar el nus era posant a sobre de la taula els 5 milions d'euros, s'han posat a buscar la fórmula màgica.

El Barça no pot assumir la clàusula íntegra, ja que trencaria la norma del fair play financer, així que al final s'ha acordat que el club assumeixi una part i Xavi l'altra, l'única manera de desencallar un problema que semblava no tenir solució. La presentació oficial se celebrarà dilluns que ve, aprofitant que hi ha aturada per partits internacionals i, tot seguit, l'entrenador ja posarà fil a l'agulla.

Xavi Hernandez celebracion Barca FC Barcelona

Xavi Hernández, celebrant un gol / FCB

La tornada de l'altre fill pròdig

Com a jugador, Xavi va debutar al Barça el 1998 de la mà de Louis van Gaal i va ser-hi 17 temporades, aconseguint 25 títols, entre ells dos triplets i en un d'ells un sextet. Xavi és una llegenda del club blaugrana i és que el segon culer amb més partits (767) per només darrere de Leo Messi (778).

L'afició reclamava el seu retorn des que va marxar i les expectatives són altíssimes per ell. Cal ser conscient de la realitat i aquesta plantilla no és la que es va trobar Pep Guardiola. Hi ha molts motius per creure, això sí, però també s'ha de tenir paciència. El que és innegable és que apostarà per un estil de joc característic i apostarà com ningú per la Masia.

Xavi Hernandez Pep Guardiola Barca FC Barcelona

Pep Guardiola i Xavi Hernández, parlant / FC Barcelona

Ara ha dit que sí, però aquesta no és la primera vegada que a Xavi li arriba una proposta per entrenar el Barça. Josep Maria Bartomeu, en el seu dia, va intentar en dues ocasions contractar-lo, però la resposta va ser que no. Durant les eleccions era una de les cares més visibles de Víctor Font i a Joan Laporta li va molestar. Durant mesos, Laporta va defensar que encara el veia verd, però ara han considerat que és l'ideal per reconduir la situació.

Després del partit d'aquest dimecres, Xavi es mostrava positiu i demanava que facilitessin la seva sortida. "Soc una persona molt positiva. Els dos clubs estan en converses. És una qüestió de sentit comú i al final s'ha d'acabar fent. Estic emocionat. Els dos clubs saben quina és la meva postura. Cal tornar la il·lusió. Hi ha un bon equip i cal treballar i deixar-se d'ismes. Hem de remar tots en la mateixa direcció", va comentar als micròfons de TV3.

 

Imatge principal: Xavi Hernández, nou entrenador del Barça / EFE