Al Partit Popular no li surten les sumes i ha demanat a Vox que retiri les seves candidatures de 28 províncies que trien sis diputats o menys. L’esperança dels de Casado és concentrar en les seves sigles el vot de la dreta, la dretota i l’extrema dreta —una mica com fins ara— i superar al PSOE en el recompte. Amables i servicials, El Mundo i La Razón ofereixen les seves portades com a altaveu a les inquietuds del PP.

A carn de llop, dents de gos, deuen pensar. Tothom creia que la campanya electoral espanyola enfrontaria als partits d’esquerres amb els de dretes i, vés per on, hi ha una altra baralla viva dins d’aquest últim bloc. Això promet més portades en picat sobre els ultres. Sembla que picaran ferro fred, perquè Abascal ha dit que no pensa cedir. Serà interessant saber quin preu oferiran els populars als ultres en aquesta transacció.EM

LR

Al pas que va el PP, potser no cal que el reconquistador s’hi escarrassi gaire. La virada del PP cap a l’extrema dreta és prou evident. Dues portades d’avui, la d’El Periódico i la d’El País, en són una mostra eloqüent. Aquest últim diari ho explica en un titular petit i envitricollat: “El PP proposa ajornar la repatriació de les embarassades que donin en adopció”. També ho dona petit El Periódico, però titulat cara a barraca, com sempre, i en fa una traducció a boca de canó: “El PP frenarà l’expulsió de les immigrants si entreguen als seus nadons”. Ara ja s’entén millor.

Equival a dir-li a una mare —que sigui immigrant o amant dels torrons d’Agramunt tant se val— que pagui amb el seu fill uns mesos més d’estada a l’Estat espanyol, concretament els mesos de gestació que li restin abans de parir. Què convenient. El PP en diu d’això “tolerància a canvi de donacions” i “protegir la maternitat”.  Increïble. Som a l’any 2019, a Europa. Com és que aquesta proposta tan bèstia no té més portada?

Què vindrà després? Fer-los-hi pagar amb els nens ja nascuts una estada més llarga, fins que la canalla camini o fins que digui papà i mamà? On tenen el cap, si és que en tenen? Aquesta mena de comerç d’humans fa fins i tot caure simpàtica la mesura de Trump de separar als immigrants il·legals dels seus fills, que ens ha escandalitzat tantíssim. Segurament els capitans dels vaixells negrers o els amos de les plantacions del Sud dels EUA tenien més seny que els qui proposen aquesta llei. Quines ànimes més negres.

EP

EPC

LV

ARA

AVUI

ABC

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat