Polèmica per una de les mesures que el PP ha inclòs dins la seva proposta de Llei de Suport a la Maternitat. Els populars plantegen que donar a un fill en adopció sigui una causa per no expulsar del país una dona en situació irregular durant un cert període de temps.

Segons ha avançat Newtral, els populars asseguren que aquest "blindatge" no serà il·limitat, sinó temporal. "La proposta es refereix al fet que en el cas que una dona irregular vulgui donar el seu fill en adopció quedaria blindada, però no seria un blindatge per a tota la vida, i no suposaria un motiu d'expulsió", ha explicat el partit al citat mitjà.

"Quan una dona irregular vol donar al seu fill en adopció, revela aquesta situació i s'exposa a que s'activin els mecanismes que la llei contempla davant aquesta situació irregular. Doncs bé, aquest fet no activaria l'expulsió. A més que gaudirien de tota la protecció i garanties en igualtat de condicions que les dones que viuen en situació regular a Espanya", afegeixen.

El president del partit, Pablo Casado, va anunciar la proposta de Llei el passat dissabte 9 de març tot i que no va fer cap referència a aquesta mesura. Casado assegura que amb la Llei de Suport a la Maternitat el partit vol acabar amb l'"hivern demogràfic" d'Espanya.