Es veia a venir i n’estaves avisat. La dreta mediàtica sembla que dona per perdedora l’estratègia del tripartit andalús per recuperar el govern espanyol —la portada de l’ABC és tot un poema— i ara ha de decidir quina flauta tocarà.

El tabloide monàrquic vol fer por amb un “Pedro Sánchez entregat als independentistes”. Ja ho va estar, oi, a l’anterior legislatura? Però per algun motiu ara els espanta més i s’esforcen en motivar a l’electorat amb l’argument que “votar PSOE és votar als indepes”. La Razón no es rendeix i avisa, enquesta pel mig i tot, que socialistes i ciutadans tenen un vot molt volàtil i que les últimes eleccions es van decidir l’última setmana de campanya. Encara hi ha esperança, ve a dir. El Mundo fa parlar a la ministra de Defensa per a castigar Vox, potser amb l’esperança de recuperar per al PP els vots fugats al partit d’ultradreta.

Un detall molt interessant: la ministra confirma que va ser el govern espanyol i no la Generalitat qui va proposar que un "relator" arbitrés alguna o les dues taules de diàleg sobre el conflicte català. Però, diu, no ho van saber explicar. Se'n morien de ganes, sí.

El País avui no hi entra. Prou que ho va fer al seu editorial de divendres i ahir amb la seva enquesta, que són les dues peces que han posat en alerta als seus col·legues madrilenys.

Cap d’aquests diaris du en portada la manifestació a Altsasu per la llibertat dels joves empresonats per terrorisme. És estrany, si es compara amb la cobertura que van donar a la concentració-provocació organitzada per Albert Rivera no fa un mes a la mateixa vila. No serà perquè la manifestació d’ahir aplegués poca gent o no tingués relació amb la realitat.

ABC

EM

LR

EP

LV

EPC

EPA

ARA