Tal com venia aquest divendres, qualsevol esperaria que el salt d’Inés Arrimadas a Madrid obrís tots els diaris d’aquesta ciutat i de Barcelona. Però no. Té la seva explicació, no cal buscar-li tres peus al gat. No crida l’atenció el silenci de la versió impresa d’El País: ho havien explicat dijous —a la web, però, obrien amb aquesta notícia la nit de divendres. El Mundo s’ha estimat més Veneçuela, segurament perquè hi té destacat un veterà i qualificat periodista local.

En qualsevol cas, Ciutadans s’ha guanyat una bona quota de publicitat electoral sense pagar tot aquest cap de setmana, en una maniobra ben orquestrada. Divendres es filtra la notícia, dissabte se celebra a Madrid el míting on ho anunciaran i diumenge la diputada Arrimadas encapçalarà l’escarni al president Carles Puigdemont a la Casa de la República a Waterloo organitzat pel partit taronja. Els veuràs dissabte, diumenge i dilluns a moltes portades. Aviam com els hi surt, però l’operació mediàtica està ben pensada.

L’ABC ha triat per la seva primera pàgina la notícia friqui del dia i de la setmana: els governs català i espanyol pensaven en el Premi Nobel irlandès John Hume com a relator de la mesa de diàleg. La portada del tabloide monàrquic és fum, però. Com ells mateixos expliquen, Hume, de 82 anys, pateix demència senil. Es coneix que cap dels que han decidit aquesta portada ha considerat prou intel·ligents a Torra i Sánchez i pensen que són capaços de proposar un malalt per a una feina tan compromesa. Alhora, degraden tot un Nobel —que no es pot defensar— per a promoure les seves martingales ideològiques. Aquest és el nivell.

ABC

EP

EM

LR

EPC

AVUI

ARA