S'aplana el camí perquè Inés Arrimadas faci el salt a Madrid i s'assegui al costat d'Albert Rivera al Congrés dels Diputats. Qui havia estat cap de llista de Ciutadans per Barcelona, l'ara portaveu al Congrés, Juan Carlos Girauta, es presentarà per Toledo, de manera que la cap de l'oposició podrà encapçalar la candidatura.

Girauta, segons han confirmat a Efe fonts del partit, es presentarà a les primàries per concórrer a les eleccions generals per la circumscripció de Toledo, província en la qual té una residència. Amb aquesta decisió, Girauta deixa vacant el lloc de cap de cartell per Barcelona donant via lliure a la possibilitat que la líder de Ciutadans a Catalunya, Inés Arrimadas, pugui concórrer per aquest lloc, tal com s'ha estudiat els últims dies. Girauta, segons fonts del partit, tenia intenció d'instal·lar-se a Toledo fa temps.

Segons ha confirmat El Español, l'actual líder de Ciutadans al Parlament formalitzarà la seva candidatura aquest dissabte, en un acte conjunt amb Albert Rivera a Madrid. 

Acte a Madrid de Rivera i Arrimadas

La decisió de Girauta, que aplana el camí a Arrimadas, coincideix amb l'acte que celebrarà demà el partit en la plaça de la Vila de Madrid en el qual participaran el president del partit, Albert Rivera, i la líder del partit a Catalunya. Un esdeveniment que s'interpreta com la presentació oficiosa de la candidatura d'Arrimadas que, no obstant això, el partit encara no confirma.

El novembre passat El Nacional ja va avançar que el marit d'Inés Arrimadas, Xavier Cima, traslladava la seva activitat professional a Madrid. Aquest moviment avalava els rumors sobre la possibilitat que Arrimadas, portaveu de l'executiva nacional de Ciutadans, fes el salt definitiu a Madrid.  

Aquest mateix matí, la portaveu adjunta del grup parlamentari de Ciutadans en el Congrés, Melissa Rodríguez, ha deixat clar que la hipotètica candidatura d'Arrimadas per a les eleccions generals és una decisió estrictament personal.