El protagonista de les portades d’aquest dimecres, 17 de juny del 2020, és la dexametasona, un fàrmac barat i assequible que no només ha disparat les esperances de trobar la curació del coronavirus, sinó que a més, ha tingut l’efecte d’apartar del debat la situació cada cop més preocupant que viu una monarquia esquitxada pels constants escàndols que demostren que Joan Carles va, com a mínim, abusar d’aquesta situació d’inviolabilitat de la qual gaudeix per a escarni del suposat estat de dret.

Ahir mateix, el Congrés va rebutjar per enèsim cop la creació d’una comissió d’investigació del Borbó pare, mentre el Borbó fill prepara les maletes, però no per abdicar com li demana la comissió del 155 del Parlament de Catalunya, sinó per fer un tour monàrquic per provincias a mode d’excusatio non petita, acusatio manifesta. Però res d’això es veu en una ullada ràpida al quiosc d’avui.

abc

I és que si una cosa cura, de moment, la dexametasona, són els mals de la monarquia, que desapareix d’unes portades que es bolquen en aquest bri d’esperança que suposa aquest esteroide fins al punt que l’ABC en fixa fins i tot el preu: "Salvar una vida per 39 euros".

larazon

La Razón també es fa ressò de la medecina miraculosa: "Dexametasona: un fàrmac barat que 'salva' pacients greus de la Covid". Però el titular principal és de tall polític: "Sánchez prepara l’alternativa a Iglesias: ofereix pactes al PP". Ja molt més petit, indica que hi ha una "Ofensiva dels socis: investigar els GAL, reprovar Sánchez i l’abdicació de Felip VI".

elmundo

elpais

Per la seva banda, El Mundo informa que "Un fàrmac comú redueix la mortalitat en pacients greus de Covid", però en la mateixa línia que el diari de Marhuenda apunta a possibles acords POSE-PP: "Sánchez pica l’ullet al PP pressionat per la crisi". Al seu torn, El País tria com a títol principal que "Sánchez fitxa 100 economistes d’elit per a l’era post-Covid’’, mentre que respecte a la dexametasona titula "Trobat un fàrmac que redueix les morts per coronavirus".

elpuntavui

lavanguardia cat.750

ara

el periodico

Finalment, els diaris catalans publiquen els següents titulars: "Nova etapa" a El Punt Avui; "Casado allarga la mà a Sánchez per a acords en sanitat i economia" i "Un fàrmac redueix un terç la mortalitat per Covid-19" a La Vanguardia; "Un corticoide, primer fàrmac efectiu per a malalts greus de Covid" a l’Ara; i "Compte amb els rebrots" i "Oxford troba un fàrmac barat que salva vides" a El Periódico.