El foc, un dia més, és protagonista a les portades que trobem aquest dilluns al quiosc. Si fins diumenge Catalunya s’havia salvat del foc, tot i les condicions extremes a causa de l’onada de calor, al migdia van saltar les alarmes: les flames avançaven sense control al Bages. Les pitjors previsions es complien: almenys més de 1.200 hectàrees cremades, centenars de veïns desallotjats, milers de confinats i una vintena d’immobles afectats per les flames. L’estiu es presenta més que complicat, com ho demostra els més de 30 incendis que cremen també a l’estat espanyol, alguns intencionats com és el cas del Jerte, a Extremadura, comunitat on ha mort un brigadista que participava en les tasques d’extinció d’un foc a Tábara.

🚒 Actualització: estabilitzat l’incendi del Port de Vilomara
 

La renovació del Tribunal Constitucional

Però les portades no cremen només pels focs forestals. Hi ha molts flancs oberts en la política catalana i espanyola, i així ho evidencien els rotatius editats a Barcelona i Madrid. A la capital del Reino preocupa la renovació dels magistrats del Tribunal Constitucional després que el Congrés aprovés la setmana passada la reforma exprés de la reforma impulsada pel PSOE amb la intenció forçar al Consell General del Poder Judicial (CGPJ) els dos magistrats que els correspon. Mentre El País destaca que l’executiu de Pedro Sánchez triarà els jutges de l’alt tribunal encara que no ho faci el CGPJ, La Razón avisa que l’òrgan de govern dels jutges no té pressa per fer-ho. Quan més és trigui a tenir una majoria progressista al TC, millor. Per la seva banda, a El Mundo ja assumeix que els conservadors quedaran en minoria i posa el focus en les qüestions que haurà de resoldre el tribunal renovat: la llei Celaá, l’avortament i l’eutanàsia.

Jordi Turull reforçat

L’altra qüestió que crema, en aquest cas recollida per la premsa editada a casa nostra, és el Congrés de Junts per Catalunya. El secretari general, Jordi Turull, surt reforçat, segons destaca La Vanguardia, que incideix en el fet que la formació impugna la taula de diàleg. Per contra El Periódico, para atenció en el full de ruta acordat per Junts i la recuperació del procés.

I un dia més, l’elevada inflació i els seus efectes es fan un forat a les portades. Hi ha unanimitat que passat l’estiu vindran mal dades, però el cert és que ja fa mesos que estem patint una pujada de preus rècord i això està provocant ja un canvi d’hàbits entre els consumidors. L’ús de l’efectiu, explica La Vanguardia, augmenta per controlar més la despesa, com també els hàbits de compra.  La cosa està que crema, i aquí sí que els bombers no hi poden fer res.

portada la vanguardia
Portada La Vanguardia
portada el periodico

Portada El Periódico

portada ara
Portada Ara
portada el punt avui
Portada El Punt Avui
portada el pais
Portada El País
portada el mundo
Portada El Mundo
portada la razon
Portada La Razón
portada abc
Portada ABC