Aquesta matinada passada els rellotges han canviat l’hora, molts d’ells de forma automàtica, en especial els dels mòbils, de manera que a l’hora de llevar-nos ja marcaven l’hora correcta. Aquest automatisme però, sempre deixa un fil de dubte de no saber si estem a l’hora que toca o no, i al llarg del dia acabarem d’assegurar-nos sincronitzant també els rellotges que necessiten un canvi manual. Aquesta sensació estranya de no saber ben bé quina hora és es reflecteix aquest diumenge també a les portades dels diaris, on tots semblen despistats, sense tenir clar per on naveguen i sense gairebé temes en comú tret de l’última putinada, el desplegament d’armes nuclears a Bielorússia.

abc.750
 

Així, si comencem el repàs de la premsa pels quioscos madrilenys, trobem que l’‘ABC’ ven una enquesta pròpia dissenyada per fer mal -un dia més- al govern espanyol, en la qual explica que ‘El 78% dona suport a reformar la llei del ‘només sí és sí’’, tot afegint com a destacat que ‘Els votants del PSOE creuen que el seu partit va actuar malament en el cas del tito Berni’. La portada es complementa amb un d’aquells titulars que cal llegir diverses vegades per entendre’l: ‘Antifrau de la UE va copiar documents del general Espinosa en la fundació del cas Mediador’.

elmundo.750

Per la seva banda, ‘El Mundo’ fa una tria temàtica completament diferent i presenta com a tema principal el següent: ‘Cadis, al servei de la llengua espanyola’, amb quatre gaditans traient la llengua per il·lustrar que la ciutat andalusa acollirà el Congrés Internacional de la Llengua (castellana). Entre les quatre persones seleccionades, per sort, no apareix la infermera gaditana famosa per les seves opinions catalanòfobes i allò del “puto C1 de catalán”. Un segon tema destacat és que ‘El PP rebaixarà cinc impostos i l’IRPF allà on governi’, en clau eleccions autonòmiques.

elpais.750
larazon.750

En un altre canvi de terç, ‘El País’ tria com a tema principal ‘Les mil crisis de l’habitatge en un sol portal’, i afegeix que ‘Macron desferma totes les còleres latents a França’. De fet, hi ha tanta varietat als diaris que només ‘La Razón’ s’apunta a un gènere especialment dominical, l’entrevista, oferint-ne una a la secretaria general del Partit Popular i portaveu al Congrés dels Diputats, Cuca Gamarra: “El PP no comparteix l’alternativa que ofereix Vox”. El titular tampoc diu res de nou, vist el comportament d’aquest partit en la moció de censura d’aquesta setmana. Un segon tema, que apareix una mica com si no hi hagués res millor per explicar és una raspallada a Felip VI: ‘El Rei advoca per enfortir les relacions entre els països iberoamericans’.

lavanguardia.750
elpunt avui.750
elperiodico cat.750
ara

Pel que fa al quiosc català, poques coses a destacar: ‘La Vanguardia’ opta per titular ‘Sequera. Situació límit, 30 mesos sense pluges’; ‘El Punt Avui’, ‘Pròrroga a la contaminació’; ‘El Periódico’, ‘Un forat en la història del Barça’, i ‘Ara’, ‘Joves i política: un divorci irreversible?’. Com es veu, cada diari marca una hora diferent.