Aquest dimecres tota l’atenció està posada en el Consell de Ministres que ha d’aprovar si estenen o no les mesures anticrisi. D’això se’n fan ressò, amb poca fortuna, per cert, la majoria de diaris que trobem al quiosc. El cert és que no concreten massa que passarà amb l’IVA dels aliments bàsics, la llum o el gas, o la gratuïtat del transport públic. Hi ha, però, qui opta per posar el focus en altres qüestions que no toquen precisament la butxaca. Crida l’atenció El Mundo, que proclama que la polarització ha estat l’enemic número 1 d’aquest any i proclama que es tracta de “la funesta estratègia política que corca les democràcies”. El culpable, Pedro Sánchez, a qui acusa d’imposar la divisió per sobre de la concòrdia”. De la responsabilitat que també tindria el PP, ni una referència. I del paper que ha jugat el mateix rotatiu en abonar aquesta polarització, encara menys. Quina barra la d’El Mundo, que un cop més s’espolsa les puces, i té el desvergonyiment d’alertar dels riscos “de convertir una força contrària en enèmic”, cosa que fa cada dia des de les seves pàgines.

Més Tsunami a l’'ABC'

De la barra d’El Mundo, a l’obsessió de l’ABC, que un dia més ens regala un capítol més de la ciència-ficció creada per la Guàrdia Civil al voltant del Tsunami Democràtic, segons la qual Carles Puigdemont encara té a les seves mans mobilitzar el Tsunami i reactivar-lo per pressionar Pedro Sánchez quan li faci falta. Impressionant. A veure que els hi queda per fantasiejar sobre el moviment que es va generar un cop feta pública la sentència del Procés, arguments que compra sense problemes el magistrat García-Castellón per acusar de terrorisme Carles Puigdemont i Marta Rovira.

El discurs d'Aragonès

L’altre protagonista de les portades que trobem aquest dimecres al quiosc és Pere Aragonès i el seu discurs de Sant Esteve. Un discurs amb dos titulars ben diferents. Mentre els diaris editats a Barcelona destaquen la seva aposta per negociar un finançament singular l’any 2024, els de Madrid troben més rellevant que fixi en l’any que ve la data per aconseguir un referèndum. 

Mesures anticrisi

Tornant a les mesures anticrisi, el que queda clar llegint els diaris d'avui és que PSOE i Sumar han negociat fins a l'últim minut, i que un partit i l'altre han hagut de renunciar a alguna cosa. Sembla que la gratuïtat del transport es mantindrà a Rodalies per a tothom, mentre que a la resta del transport públic la bonificació serà menor. També haurem de pagar més IVA per l'electricitat, que passarà del 5% al 10%, sense arribar al 21% d'abans de la crisi. No passarà el mateix amb el gas. Però tot això ja ho trobarem als diaris de demà dijous.

elmundo
El Mundo
La Razón
La Razón
abc
ABC
elperiodico

El Periódico

elpais
El País
La Vanguardia
La Vanguardia
Ara
Ara
elpunt avui
El Punt Avui
Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!