L’agost és el mes de vacances per excel·lència i en matèria informativa se sua de valent per omplir amb dignitat les pàgines d’un diari. Enguany, però, i gràcies a Pedro Sánchez i la seva decisió de convocar eleccions en ple juliol, els diaris que trobem aquest dimecres al quiosc estan farcits de política i de polítics, que aquest estiu han estat condemnats a no fer vacances o fer-ne poques. I si fa uns dies era pressing Carles Puigdemont, avui és pressing Pedro Sánchez. La premsa recull avui les demandes del president de la Generalitat, Pere Aragonès, que aquest dimarts va apuntar que és Pedro Sánchez qui ha de moure fitxa si busca el suport d’ERC i de l’independentisme per a la investidura.

Ves per on que els diaris del trio de la benzina ens presenten les demandes llançades per Aragonès com si fossin cosa nova, quan ja s’ha repetit per activa i per passiva, per on s’ha d’enfocar les negociacions. Sorpresa! Així La Razón titula “ERC manté el seu preu: votar la independència”, i recull els tres punts de partida de la negociació: celebrar un referèndum, posar fi al dèficit fiscal i acabar amb la repressió. El mateix que ja va reclamar la formació independentista l’endemà del 23-J.

“Referèndum i diners”

En la mateixa línia, l’ABC s’exclama “Aragonès posa preu a la Moncloa: referèndum i diners”. Els catalans, ens diuen, un altra vegada van a la pela (perdó l’euro) i és per aquesta qüestió que El Mundo posa el crit al cel davant la demanda d’Aragonès de negociar de forma bilateral el dèficit fiscal. Sense Ayuso ni Page, destaquen. No ho suporten, és, una vega més, el cafè para todos.  És precisament el que ha fet fracassar en aquests darrers cinc anys la negociació d’un nou model de finançament, promès el 2019 pel PSOE i mirin com estem.

La Vanguardia compra l’oferta del PSOE d’un nou model de finançament, i és curiós que en cap moment recull a la seva primera plana la demanda d’un referèndum. Sí que ho fa El Periódico que contraposa les demandes tant d'una part com de l'altra i recorda que els socialistes no volen sentir a parlar d’amnistia ni de consular els catalans sobre el seu futur polític.

Pedro Sánchez, al Marroc

Enmig de tot això, Pedro Sánchez ha marxat de vacances al Marroc amb la seva família, enmig de tot el merder que ha organitzat convocant les eleccions el 23-J, critica el trio de la benzina. Ei, que s’ho ha pagat ell, destaca El Mundo. L’ABC retreu al candidat socialista que se’n vagi de vacances mentre tots els partits, diu, prenen posicions davant la investidura. El PSOE, no s’enganyin, també ho està fent. Es pot estar a milers de quilòmetres i negociar el que calgui. Que som al segle XXI!

abc
ABC
larazon
La Razón
elmundo
El Mundo
elperiodico
El Periódico
lavanguardia
La Vanguardia
elpais
El País
elpuntavui
El Punt Avui
Ara
Ara