Feia dies que no trobàvem a les portades tanta unanimitat, però avui la cosa s’ho val. El Fons Monetari Internacional va posar xifres als efectes devastadors que tindrà en l’economia la pandèmia del coronavirus arreu del món: hem entrat en la pitjor recessió global des del Crac del 29. En aquest context global, Espanya i Itàlia s’emporten la pitjor part, sent com són els països de la Unió Europea més afectats, per ara, per la pandèmia.

És en aquest escenari tan apocalíptic que l’ABC es permet una d’aquelles portades-pòster per a la història il·lustrada amb una fotografia amb un immens forat negre que engoleix literalment Espanya amb un descomunal titular, "LA GRAN DEPRESSIÓ", en majúscules per si hi ha cap dubte sobre la magnitud de la tragèdia que ens ve a sobre. La Razón, com la majoria de diaris, en té prou amb les dades: 8% de caiguda del PIB i 20% d’atur. Les xifres parlen per si soles, i la fotografia que les acompanya també: “Liquidació per tancament”.

És El Mundo qui va més enllà i, en la línia que manté des que la Covid-19 va arribar a la península Ibèrica,  apunta ja a un culpable: “La crisi s’abraona amb Espanya per la seva gestió del coronavirus”. Les mesures dràstiques que ha adoptat el govern espanyol estan, deixa anar, darrere de la recessió econòmica a què ens veiem abocats.

Hi ha un bri, però, per a l’esperança en algunes portades. És el cas d’El País. Si el 2020 serà un any negre, el 2021 hi haurà un creixement “vigorós” de l’economia sempre que la pandèmia estigui controlada, un missatge al qual també s’apunta l’ABC.

I enmig d’aquest panorama devastador, Pablo Casado treu la poteta amb la seva plantada (o no) a Pedro Sánchez per la manera com va ser convocat ahir per abordar el pacte d’Estat que busca el govern espanyol per sortir d’aquesta crisi que ja tenim a sobre. El president que sí que té foto en alguna portada és Mariano Rajoy, i no precisament per una qüestió d’Estat sinó per haver estat enxampat saltant-se el confinament per fer allò que tant li agrada: sortir a córrer.

abc

elmundo

larazon.pg

elperiodico

elpais

lavanguardia

ara

elpuntavui

Seguim totes les notícies i el minut a minut sobre el coronavirus i les seves afectacions a Catalunya, Espanya i el món.