Aquest dimarts al migdia, la portaveu del govern espanyol María Jesús Montero ha anunciat que dijous Pedro Sánchez iniciarà amb Pablo Casado una ronda de reunions pels nous "pactes de la Moncloa". Segons denuncien fonts del PP, ha estat a través d'aquesta roda de premsa que el cap de l'oposició "s'ha assabentat del moment escollit per a la trobada". Els populars adverteixen que no toleraran més "insults" de l'executiu espanyol. És per això que no aclareixen què faran. Aquestes fonts assenyalen que donaran resposta "quan ens comuniquin alguna cosa més enllà que el dijous hi haurà reunió".

Des de Gènova sostenen que "aquest partit ha tingut una trajectòria institucional massa rellevant en els últims 40 anys com per consentir més menyspreus i insults d'aquest govern". En aquest sentit, afegeixen que "no poden admetre que citi en format de ronda de consultes en audiència, sinó a través d'un acord previ amb un mínim de respecte al principal partit de l'oposició". I conclouen: "Amb aquesta actitud demostra la seva nul·la voluntat de pacte, i una arrogància i incapacitat que dificulta qualsevol col·laboració amb l'oposició. Així no".

Ja hi ha data: aquest dijous. Serà aquest dia quan Pedro Sánchez començarà la seva ronda de reunions bilaterals, amb les diferents formacions, per intentar reeditar els "pactes de la Moncloa" amb motiu del coronavirus. Aquest dijous començarà amb el cap de l'oposició, Pablo Casado, i durant dos dies mantindrà trobades amb representants de totes les formacions amb representació al Congrés, de major a menor mida. Els independentistes també estaran convocats. "No han de tenir cap temor", ha assegurat María Jesús Montero. Ni recentralització ni res que se li assembli. No s'ha aclarit si aquestes reunions seran presencials o telemàtiques.