Ja ens podem preparar. En poques hores comença la campanya de les eleccions a la Comunitat de Madrid i els pròxims quinze dies serem testimonis (encara més) d’una batalla sense precedents que va més enllà de qui ocuparà el despatx principal de la Real Casa de Correos de Madrid de la Puerta del Sol. En aquestes eleccions s’hi juga molt Pablo Casado, i també Pedro Sánchez. Les portades que trobem avui al quiosc en són una prova, si bé hi ha divisió sobre qui s'emporta la imatge del dia: mentre els diaris de Madrid opten majoritàriament pel funeral del marit de la reina d’Anglaterra, els de Barcelona, com no podria ser d’una altra manera, es bolquen en la victòria del Barça a la final de la Copa del Rei i entronitzen Messi. (Ja tocava una alegria per a la culerada!)

Però tornant a la batalla de Madrid, una cosa queda clara aquest diumenge. A la candidata Isabel Díaz Ayuso no li calen padrins. El Mundo és avui de traca i mocador, amb càrregues de profunditat a tort i dret contra el PSOE, Pedro Sánchez i Gabilondo. Avui Pablo Iglesias se salva, potser perquè les enquestes apunten que no traurà molt bons resultats. Mirin si no el calibre dels trets que dispara el rotatiu: culpen Sánchez d’ensorrar la campanya del “soso” Gabilondo i recorden que en 26 anys el PSOE ha estat incapaç de “conquerir el bastió” de Madrid.

Torna Esperanza Aguirre

Amb això, però no en tenen prou, i el rotatiu madrileny dona tot el protagonisme a la lideressa Esperanza Aguirre, que ressuscita per un dia, aliena a la seva imputació pel finançament irregular del PP a Madrid. Enfilada dalt d’un banc (?), sense sabates i amb mitjons blancs (com va presentar-se després de l’atemptat de Bombai), la mestra d’Isabel Díaz Ayuso no es talla ni un pèl per lloar les virtuts de la seva digna successora i llança un dard contra el líder del PP, Pablo Casado, a qui retreu que trenqués amb l’extrema dreta de Vox per “fer-se centrista”. 

Està clar que el 4 de maig, el PP s’hi juga molt. Així ho veu La Razón que assegura que Pablo Casado es veu més a prop de la Moncloa vista la tirada que està tenint Isabel Díaz Ayuso. Arribarà ell, que no acaba d'aixecar el cap, o potser serà un/una altra? Qui avui no està pel tema és l’ABC, que seguint la seva tradició monàrquica dedica la seva portada pòster al funeral del duc d’Edimburg. Això sí, té espai per l’etern enemic, el comunisme, i la retirada de Raül Castro que plega, incideixen, perquè està malalt de càncer.

I mentre a Madrid es preparen pel 4 de maig, a Barcelona tot és festa amb la victòria del Barça a la Copa del Rei. Un exultant Leo Messi aixeca la copa, mentre es manté la incògnita sobre el seu futur. A Messi no li calen padrins.

elmundo

elperiodico

lavanguardia

El PuntAvui

elpais

larazon

ABC

ara

Imatge principal, Esperanza Aguirre / Europa Press