El Partit Popular, amb una intenció de vot del 40,9% en les properes eleccions a la Comunitat de Madrid del 4 de maig, obtindria entre 56 i 60 diputats per a l'Assemblea de Madrid, enfront d'una forquilla d'entre 29 i 31 que aconseguiria el PSOE, amb una intenció de vot del 21,1%. Malgrat tot, el PP d'Isabel Díaz Ayuso necessitaria el suport de Vox per sumar majoria absoluta, 69 escons.

Fracàs d'Iglesias

Així es desprèn d'una enquesta realitzada per Sigma-Dos, que avui publica el diari El Mundo, a través de 1.000 entrevistats per telèfon i en línia a majors de 18 anys residents a la Comunitat de Madrid entre els dies 12 i 15 d'abril. Les dades de l'enquesta revelen que ni en el millor dels casos per als partits d'esquerra, aquests obtindrien majoria absoluta, ja que serien 65 els parlamentaris autonòmics que aconseguirien amb els entre 11 i 12 de Unides Podem (8,1% d'intenció de vot); entre 20 i 22 Més Madrid (14,9%) i els 31 del PSOE. D'aquesta manera, el projecte de Pablo Iglesias seria el que rebria el cop més fort entre totes les esquerres.

Ciudadanos, sense representació?

Segons Sigma-Dos, Vox amb Rocío Monasterio al capdavant, aconseguiria entre 13 i 14 diputats autonòmics, amb un percentatge de vot del 9,4%, mig punt més que en les eleccions de maig de 2019 (8,9%) i Ciudadanos, amb un 4,5% dels sufragis, es quedaria entre 0 i 7 representants, mentre que l'any passat va obtenir 26 parlamentaris amb el 19,4%.

Les notes als candidats

L'enquesta recull també la valoració de líders, sent la del PP, Isabel Díaz Ayuso, la més ben valorada i l'única que aprova, i Pablo Iglesias, d'UP, el pitjor considerat. La gran pujada del PP, que el 2019 va aconseguir 30 representants amb el 22,2% dels vots, ve de la mà de la seva líder que és l'única candidata que, en valoració dels líders de l'1 al 10, aprova amb un 5,03. l següent líder més ben valorat és el socialista Ángel Gabilondo. Tot i que suspèn amb un 4,78 i, segons l'enquesta, veuria com el seu partit perdria pel que fa al 2019, en el qual va aconseguir 37 escons, sis diputats en el millor dels casos per a la seva formació.

Pel que fa a la candidata de Más Madrid, Mónica García, treu un 4,3 en valoració de líders i el seu partit, que en els passats comicis va obtenir 20 representants amb el 14,7% dels vots, no experimentaria cap canvi significatiu ja que en els pròxims sumaria el 14,9% dels vots i entre 20 i 22 parlamentaris. Pel líder de Ciudadanos, Edmundo Bal, la nota en valoració segons les dades de Sigma-Dos és de 3,84, seguit per la candidata de Vox, Rocío Monasterio, amb un 3,27 i tanca la llista Pablo Iglesias amb un 2,76 encara que la seva formació podria aconseguir, en el millor dels casos, cinc diputats més que el 2019.

Foto de portada: La candidata a la presidència de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, durant l'acte d'inici de campanya que els populars van celebrar a la plaça Salvador Dalí de la capital espanyola.