El Barça torna a alçar la Copa del Rei contra l'Athletic Club (0-4). Ha estat un Barça total liderat pel rei Leo Messi i acompanyat de l'efectivitat d'Antoine Griezmann i de Frenkie De Jong. I el Barça encara és més rei de Copes després d'adjudicar-se a l'Estadi de La Cartuja el seu 31è trofeu.

Un Barça infinitament superior

Una final és una final. I el Barça en sap molt de guanyar finals. A Sevilla, títol en joc contra un vell conegut. I el Barça s'ha convertit en el millor Barça.

Res a veure aquest equip amb el de les últimes setmanes. Ronald Koeman ha donat confiança a Griezmann a dalt, deixant Dembélé a la banqueta. I al darrere Piqué ha ocupat el lloc d'Araujo. Liderant-ho tot, Messi, que volia aixecar la Copa com a primer capità.

Griezmann Barça Athletic Club Copa Rey EFE

Griezmann marxant amb la pilota controlada / EFE

Pressió, ritme i una idea clara del què volia fer. Tot el contrari de la prèvia, sense afició a les grades, amb un rei que no ha estat discutit i sense saber què passaria en la final. Però el Barça sí ho sabia i ho ha fet tot bé des de l'inici. Pilota al pal de De Jong al minut 5. Xut desviat de Dest al 8. I tot això amb Messi com a referent.

El Barça ha dominat un Athletic totalment anul·lat. Només alguna tímida amenaça de Williams i de Muniain han posat la por al cos als culers. Però al darrere, Ter Stegen i Piqué han estat superbs.

Leo Messi Griezmann Barca Athletic EFE

Messi d'esquenes a la porteria / EFE

Però si era clar que qui mereixia el gol era el Barça, aquest semblava no arribar. A mesura que ha anat passant la primera meitat, el partit s'ha enfosquit. L'àrbitre ha xiulat pitjor que la no-afició present a l'estadi i, fins i tot, ha arribat a desesperar Messi. Amb el capità fora de si, el Barça ha perdut ritme i el partit ha virat cap allà on volia l'Athletic.

Exhibició i títol blaugrana

I és que el Barça ha estat molt superior en tots els nivells a la primera meitat i també a la segona. Nou inici ple de velocitat, amb un ritme endimoniat i també amb un plantejament molt i molt ofensiu. L'Athletic, per la seva banda, perdia Muniain, que no ha ni iniciat el segon temps.

Griezmann, Pedri i Busquets han estat a punt de fer el primer gol, però Unai Simón s'ha erigit com el porter de l'esperança basca. Però havia d'arribar el moment que Unai no fos invencible i al minut 60 De Jong s'ha convertit en extrem i ha servit el gol a Griezmann, el golejador de la Copa.

Celebracio Barca Messi pina Copa EFE

Els jugadors del Barça celebrant un gol / EFE

Però és que ha estat el dia de De Jong, que ha continuat la seva exhibició futbolística. Després de marxar de tres futbolistes, amb sotana inclosa, ha rematat al minut 63 a porteria una centrada de Jordi Alba. I sentència.

Mica en mica el Barça ha anat enfonsant l'Athletic fins a esclafar-lo. Futbolísticament ha estat un Barça total, emulant el futbol total gràcies a De Jong, i sent superior en tots els moments. I només faltava el gol del rei, de Messi, que ha estat per partida doble perquè ha vist porteria al minut 69 i al 74. I final encara més sentenciada.

El Barça ha demostrat la seva efectivitat a la segona part i ha confirmat el primer títol de la temporada. L'Athletic no ha pogut fer més que aplaudir el recital blaugrana a Sevilla.

Imatge principal: Els jugadors del Barça alçant la Copa del Rei / EFE