Embolica que fa fort. Cada dia apareixen noves dades que inflen l’efecte bola de neu de la detenció de set membres dels Comitès de Defensa de la República (CDR), a qui se’ls està utilitzant no només per vendre la imatge d’un independentisme violent sinó també per apuntar ja quina és la peça de caça major que es busca amb tot plegat, vincular Carles Puigdemont amb el terrorisme per poder emetre una euroordre que les autoritats belgues no podrien rebutjar. Som gairebé al cap del camí doncs, i les portades de la premsa espanyola fan el seu joc posant tota la carn a la graella, en un context en que les filtracions són a l’ordre del dia i sembla que la competició és a veure qui la diu més grossa.

abc

Així, l’ABC dona per bones les informacions sobre els suposats contactes entre els CDR detinguts tot assegurant que Puigdemont va enviar la seva germana a la reunió amb un enllaç de Torra, malgrat que la germana de Puigdemont el dia que suposadament va tenir lloc la reunió era a l’hospital amb el seu pare. A més, el titular ja dona per fet que els CDR detinguts actuaven com a enllaços de Torra. Tot plegat contrasta amb el fet que Torra i Puigdemont s’han reunit infinitat de vegades els darrers mesos amb tota transparència i presència de mitjans de comunicació. Ull a la imatge de fons, uns núvols que formen el 155 i un collage amb edificis emblemàtics de Barcelona. 

elmundo

Per la seva banda, El Mundo hi afegeix un ingredient més amb el titular El ‘CNI català’ va encarregar als CDR l’“assalt al Parlament”, segons el jutge. Per CNI català es refereixen al Cesicat, ens que, segons aquest diari, estaria “plenament al corrent de l’operació” i tot plegat intenta demostrar l’organització al més alt nivell d’un operatiu destinat a ocupar el Parlament de Catalunya. ¿Recorden quan el 21-D del 2018 havia d’haver vàries columnes de manifestants disposades a crear el caos a Barcelona i tot plegat va acabar en quatre contenidors cremats? Doncs sembla que per aquí va la cosa.

larazon

La Razón dedica la seva portada a una entrevista al president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, amb el titular: “És l’hora de la veritat: govern progressista o més bloqueig”, però no falla el titular sobre els CDR: “Els CDR posen en marxa la via Hong Kong: prendran el carrer l’1-O.”

elpais

Finalment, El País també treu suc, encara que en petit, de la qüestió: Els detinguts dels CDR feien d’enllaç entre Torra i Puigdemont.

lavanguardiaelperiodicoaraelpuntavui

Pel que fa als diaris editats a Catalunya, els principals titulars són els següents: Sánchez adverteix el Govern que actuarà amb fermesa si vulnera la llei a La Vanguardia; El govern espanyol renova la seva confiança en els Mossos a El Periódico; Pedro Sánchez inicia la precampanya amenaçant amb el 155 a l’Ara; i Dos anys de lluita contra la impunitat policial per l’1-O a El Punt Avui.