"Els independentistes són conscients del seu fracàs. Ho reconeixen en privat". Això és el que ha afirmat el president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, en una entrevista a La Razón on també ha assegurat que "el nombre de seguidors dels independentistes s'ha reduït i ha crescut el sector que va comprenent que trencar la llei de manera unilateral només produeix dolor i frustració".

El dirigent socialista ha criticat que a les eleccions del proper 10 de novembre es tornin a presentar alguns presos polítics: "van dir que no tornarien al parlament espanyol i aquí estan, s'han posat els primers a la fila per presentar-se a les eleccions". Sánchez no passa per alt que la CUP es presenta per primera vegada als comicis espanyols: "Ara volen venir fins i tot els més radicals que no s'havien presentat mai".

Si més no, el president en funcions es mostra convençut de la "derrota independentista" i explica al diari que "cada vegada estan més sols, més aïllats del món i dividits".

Sánchez demana als dirigents independentistes que expliquin "la veritat als seus seguidors" ja que, segons opina, "les van enganyar, els van portar a un carrer sense sortida". El president en funcions demana als dirigents independentistes que "han de reconèixer que han fet retrocedir Catalunya, l'han fracturat socialment, i només han produït desgràcia i dolor dins i fora les seves pròpies files".

"La sentència demostrarà que hi ha separació de poders"

Pedro Sánchez manifesta en aquesta entrevista que està tranquil amb la sentència del judici al procés: "Sigui quin sigui el seu contingut, la sentència demostrarà que a Espanya hi ha separació de poders i que el judici s'ha desenvolupat amb totes les garanties". 

De la mateixa manera, Sánchez ha assegurat que el seu executiu "defensarà l'actuació de les Forces de Seguretat autonòmiques i de l'Estat per assegurar la seguretat i les llibertats de tots els catalans i tots els espanyols".