L’escrit del jutge Manuel García Castellón en què s’ordena la presó preventiva per a set dels CDR detinguts dilluns passat assegura, segons va fer públic diumenge al vespre la Ser, que hi va haver una reunió “secreta” el 15 de setembre de 2018 entre alguns dels detinguts i la germana del president a l’exili, Carles Puigdemont. L'objectiu de la trobada, segons s'afirma, era “lliurar documentació sensible i establir comunicacions segures” entre Puigdemont i el president de la Generalitat, Quim Torra.

No obstant, fonts de l’entorn del president a l'exili, asseguren a El Nacional que la informació és falsa atès que aquell dia la germana de Puigdemont es trobava a l'hospital amb el seu pare, que havia patit una intervenció el dia abans, 14 de setembre, al vespre.

Segons la Ser, un detinguts, Ferran Jolis, hauria assegurat que a la trobada també era present Torra, però els investigadors no han atorgat credibilitat a aquesta dada.

El que sí explica el jutge és que la trobada amb la germana de Puigdemont, on haurien participat cinc dels detinguts, s’havia produït enmig de “grans mesures de seguretat”.

La informació sobre aquesta cita per establir comunicacions segures entre els dos presidents ha provocat certa sorpresa atès que el contacte entre Puigdemont i Torra –i amb la cúpula de JxCat– és sovintejat i públic. Precisament, els viatges a Waterloo de Torra han estat repetidament objecte de crítica per part de l'oposició. El diputat de Bildu Jon Iñarritu ha ironitzat a través de Twitter sobre la informació.

Al llarg del cap de setmana han anat apareixent a diferents mitjans de comunicació de Madrid els contingut dels escrits de presó, que encara no s’han fet públics. Segons aquestes informacions, no només s’atribueix als CDR detinguts la preparació d’accions violentes sinó que a més, s’ha assegurat que preparaven amb Torra la presa del Parlament quan es fes pública la sentència de l’1-O.