A les portades d'aquest diumenge 21 de maig, l'ABC l'ha tornat a dir grossa sobre l'independentisme català. El diari espanyolista ha recuperat unes acusacions que ja fa temps que duren: que "Rússia va ajudar els secessionistes catalans per justificar la seva annexió de Crimea". La font? Un suposat informe del Grup Popular Europeu, que "desvela les maniobres de Putin i denuncia la passivitat del govern espanyol i la Fiscalia". No hi ha motius per no pensar que aquest document l'ha escrit del seu puny i lletra la mateixa Dolors Montserrat, entestada a atacar Catalunya des del Parlament Europeu. A més, quan estem en campanya i qualsevol filtració és bona per intentar enfonsar Pedro Sánchez.

Qui també l'ha dit grossa és Isabel Díaz Ayuso, que ha sigut entrevistada per La Razón i ha tornat a instrumentalitzar el dolor de les víctimes d'ETA per a la seva campanya — després de la polèmica pels exmembres de l'organització a llistes electorals. "La il·legalització de Bildu és una batalla que s'hauria de donar. Ells no aturaran", destaca el diari espanyolista. Per sort, institucions com la Fiscalia o la Junta Electoral Central (JEC) han rebutjat il·legalitzar la formació abertzale, que està en el punt de mira del PP en aquests dies previs a les eleccions municipals 2023

Més informació electoral

Per la seva banda, mitjans com El Mundo i l'Ara publiquen enquestes electorals sobre Barcelona. Els primers diuen que la pugna continua molt igualada, amb Jaume Collboni al capdavant per només 3.780 vots (21%) — seguit d'Ada Colau (20%) i Xavier Trias (19%). Els segons, en canvi, donen la victòria a l'actual alcaldessa i pronostiquen que pren distància dels seus rivals. Així, Colau obtindria 10 regidors amb el 20,5% dels vots, mentre que Collboni i Trias n'obtindrien 8 cadascun amb el 18%.

En aquest sentit, La Vanguardia destaca que "la lluita pel 30% d'indecisos engega l'autèntica campanya", ara que entrem en la recta final: d'aquí a una setmana se celebraran els esperats comicis. És així que El Periódico revela que "el Govern gasta el doble en gent gran que en joves", ja que "el 28M convoca dues persones de més de 65 anys per cada menor de 30". Però El Punt Avui i El País s'obliden de les eleccions de diumenge vinent i dediquen les seves portades a l'esport i la guerra d'Ucraïna. Per una banda, a la celebració del títol de Lliga del Barça i als problemes en l'esport formatiu. Per una altra, a fer un recorregut en el front des de Khàrkiv fins a Kherson.

ABC
ABC
La Razón
La Razón
El Mundo
El Mundo
ARA
Ara
La Vanguardia
La Vanguardia
El Periódico
El Periódico
El Punt Avui
El Punt Avui
El Pais
El País