L'eurodiputada de Junts Clara Ponsatí ha arribat a una conclusió molt clara després de la visita del rei Felip VI d'aquest divendres a Barcelona. "És evident que no controlen el territori. És una lliçó que hauríem d'anar interioritzant. No hi ha prou policia per parar la voluntat democràtica del poble català", ha assegurat.

"Per molta policia que hi posin poden controlar el passeig de davant de l'Estació de França. Necessiten molta molta policia per fer arribar al Rei a una sala on hi ha quatre pilotes que li fan la gara-gara. Però queda molt territori a Catalunya i és evident que no el controlen", ha aclarit.

En una entrevista al programa Més 324, Ponsatí ha afirmat que "si l'independentisme té més del 50% i el Parlament fa la seva feina, que no ha fet durant tres anys, això voldria donar passes per posar en marxa la República catalana".

Les crítiques a la UE

L'eurodiputada també ha carregat contra l'informe sobre Drets Humans de la Comissió Europea, a la qual ha acusat de no entrevistar-se amb cap entitat catalana. "Tenien tota la informació i tots els recursos per fer un bon informe sobre la situació a Catalunya", ha criticat. "La Comissió es tapa els ulls i no vol veure que té un problema al sud-oest que és Espanya, que a hores d'ara és gairebé un Estat fallit", ha etzibat. 

Ponsatí també ha carregat contra la inhabilitació del president Torra i ha acusat la UE de "fer-se la sorda". "La meva feina com a parlamentària és seguir reclamant, però crec que no reaccionaran fins que no els hi quedi més remei", ha lamentat, afegint que malgrat les denúncies polítiques i davant els tribunals europeus "els problemes dels catalans se solucionaran quan les coses es moguin a Catalunya". 

També s'ha mostrat favorable a l'amnistia per als presos polítics i ha reafirmat que el 10 d'octubre de 2017 s'hauria d'haver defensat la Declaració Unilateral d'Independència que el president a l'exili, Carles Puigdemont, va deixar en suspens per obrir un nou diàleg amb l'Estat.