L'American Political Science Association (APSA), que representa més de 11.000 professors dels EUA i d'arreu del món, ha enviat aquest divendres una carta al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, per exigir-li que retiri la querella contra els membres de la Sindicatura Electoral de l'1-O. La notícia arriba després que la Political Science Association (PSA) del Regne Unit, que en el seu cas engloba més de 2.000 experts, li han volgut mostrar el seu suport. 

La carta assegura que imputar càrrecs criminals contra la sindicatura "soscava greument el compromís del govern espanyol amb els processos democràtics i l'imperi de la llei, així com la llibertat d'expressió". Per això, exigeixen que al govern espanyol que "posi fi a la intimidació d'aquests estudiosos" i que retiri "els càrrecs immediatament".

L'American Political Science Association (APSA) és l'associació acadèmica més gran sobre ciència política dels Estats Units i és considerada com una les organitzacions més influents del món. A més, compta amb més de 12.000 associats de més de 80 països.