Un comandament de la policia nacional bolivariana, anomenada Forçes d'Acció Especials (FAES), del president veneçolà, Nicolas Maduro, ha irromput armat al domicili de l'opositor Juan Guaidó.

La dona de l'opositor de Veneçuela, Fabiana Rosales, ha publicat a les xarxes socials que la policia de Maduro ha entrat al seu domicili. En el seu compte de Twitter, Rosales ha denunciat que "funcionaris de les FAES estan al soterrani de mi casa, homes encaputxats, amb armes llargues, rodejant la camioneta on es troba el president Juan Guaidó".

El Centre de Comunicació lligat a l’autoproclamat president Juan Guadió ha retransmès imatges del soterrani on es veia una persona a terra, reduïda i lligada, es creu que era un escorta de l'opositor. Guaidó i els seus assessors s'han negat a baixar de l'automòbil.

Segons l'entorn de l'opositor veneçolà, han arrestat a Freddy Guevara, diputat del partit de Guaidó, Voluntad Popular. Guevara va estar tres anys refugiat a la legació diplomàtica de Xile. "Estic convençut que vaig fer el correcte. Vaig a seguir cap endavant. La ruta és aconseguir un acord de salvació nacional", assenyala a les xarxes socials quan l'estaven cercant. Guaidó ha retuitat el seu missatge amb la paraula "persecució".

Guaidó, sa i estalvi

El líder opositor hores més tard de la intervenció policial ha comparegut a la porta del seu domicili i ha assegurat que "no ens detindran". A les portes de la casa també s'han concentrat un grup de simpatitzants per protestar per la intervenció de les FAES. Segons assessors de l'opositor, s'ha arribat a detonar un petit explosiu dins del garatge i han amenaçat al conductor de la camioneta.

Maduro arremet contra l'oposició

Aquest diumenge, el president Maduro es va referir als enfrontaments entre bandes criminals i policies que van paralitzar la vida en l'occident de Caracas entre el dimecres i el divendres de la setmana passada. En aquests, van morir tres agents de la Policia Nacional Bolivariana i un de la Guàrdia Nacional Bolivariana (policia militaritzada).

"Es coneixeran, en les pròximes hores, més elements i més proves de l'articulació de la ultradreta colpista amb aquest pla de violència deslligada, de terrorisme deslligat per a tractar de generar el que ells deien 'una insurrecció popular armada des dels barris de Caracas'", va prometre el governant. Sobre aquest tema, va subratllar que buscaven generar "una guerra civil entre veneçolans"

Aquesta operació del règim veneçolà coincideix amb les protestes que han iniciat a Cuba, on milers de persones s'han llençat al carrer per demanar la fi del govern socialista. De fet, Guaidó ha proposat un Acord de Salvació Nacional per Veneçuela, amb mediació de la comunitat internacional. 

Imatge principal: Policies FAES de Nicolas Maduro - EFE