Polèmica a Sant Cugat pel cartell de Carnaval amb la imatge de l'alcaldessa, a poc més de tres mesos de les eleccions municipals. Es tracta d'un rètol oficial amb dos personatges: per una banda, un home amb el cap d'un gall (figura tradicional de la celebració al municipi); per l'altra, la mateixa Mireia Ingla (ERC). La cap del govern municipal hi surt ballant i amb una pintada a la cara, que sembla ser una mena de màscara d'incògnit: un barret, unes ulleres i un bigoti, perquè sigui irreconeixible. Però no, al final l'han reconegut. 

📝 Candidats a les eleccions municipals 2023 a Sant Cugat del Vallès: tota la llista

Formacions com Junts per Sant Cugat han denunciat "l'ús de la imatge de l'alcaldessa al cartell oficial de Carnaval de l'ajuntament". "Ús de diners públics a tres mesos de les eleccions. No tot s'hi val", han retret a les xarxes socials aquest dimecres. Recordem que Junts va ser el partit més votat en les últimes eleccions municipals, però l'alcaldia va acabar en mans d'ERC després d'un pacte a tres bandes amb el PSC i la CUP. Ni els socialistes ni els anticapitalistes s'han queixat del rètol.

La reacció de l'alcaldessa de Sant Cugat

Per la seva banda, dissabte Ingla va reaccionar al cartell i va fer broma amb la imatge: "Hola, Gall de Carnaval i Carnaval de Sant Cugat. Almenys em podríeu haver posat unes ulleres més molones i un bigoti com cal" — amb les emoticones d'unes ulleres i un bigoti de mentida, amb un riure descontrolat. D'aquesta manera, deixava entreveure que l'ús de la seva imatge era cosa única i exclusivament dels organitzadors del Carnaval. Tot i això, és veritat que en el rètol oficial hi surt també el logotip de l'ajuntament que ella dirigeix.

No és la primera polèmica entre ERC i Junts. Un exemple: si bé els dos partits es van posar d'acord per declarar Pablo Llarena persona no grata a Sant Cugat, van començar a llançar-se retrets entre ells després de la votació. Els republicans van criticar que la moció no buscava una voluntat política, ètica o moral i que demostrava que "Junts no vol seure amb els partits independentistes per buscar un consens". Junts va respondre que fan mocions "pensant en la ciutat i l'interès de la ciutadania i no pensant a atacar un partit o altre". Ara, és fàcil pensar que els xocs entre les dues formacions s'incrementaran de cara als comicis locals, que se celebraran el 28 de maig.