Multa de 270 euros per l'home que va amenaçar de mort l'alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla (ERC). El Jutjat d'Instrucció 1 de Rubí ha condemnat un home a una multa de 270 euros per un delicte lleu d'amenaces a la batllessa republicana. En una sentència consultada per Europa Press, el jutge ha constatat que l'home va enviar per Instagram diversos missatges "de contingut intimidatori" a Ingla. Durant una polèmica municipal a les xarxes socials pel tancament d'una discoteca a la ciutat, el culpable va amenaçar d'atropellar-la i li va enviar missatges amb insults: "Trepitjaré sis vegades si fa falta fins que no puguis ni parlar per governar".

Ingla va explicar la setmana passada que havia denunciat les amenaces i que el cas es resoldria en un judici ràpid. També va apuntar que les decisions del consistori "poden no ser compartides i és normal que hi hagi gent que mostri el seu desacord", però va descartar normalitzar que l'insultin o l'amenacin per això. Va explicar la situació i va voler fer una reflexió al respecte, tot remarcant que sap que pel seu càrrec té una gran "incidència sobre molta gent i les activitats que es desenvolupen a la ciutat". "Prenem decisions que poden no ser compartides i és normal que hi hagi gent que mostri el seu desacord adreçant-se a mi en persona, pels mitjans o a través de les xarxes", va exposar, a més d'afegir que la seva obligació és escoltar les queixes. Ara bé, el límit són les amenaces.

La discoteca Drinkking Lemon, desnonada

L'alcaldessa va denunciar que són fets que no es podien deixar córrer. "No ho comparteixo i em resisteixo a normalitzar que algú em pugui insultar o amenaçar només pel fet que faig d'alcaldessa", va sentenciar. En un fil de Twitter, va incloure alguna de les amenaces que va patir i va finalitzar afirmant que "el jutge determinarà quines són les conseqüències que castiguen aquestes amenaces". I això és el que hem conegut aquest dimarts: multa de 270 euros.

Va ser el passat 14 de juliol quan el jutjat de primera instància número 4 de Rubí va ordenar desnonar la discoteca Drinkking Lemon de Sant Cugat del Vallès. L'ajuntament de la ciutat havia denunciat que l'empresa Reostat S.A. no pagava el cànon per l'ús de terrenys municipals on s'ubicava la discoteca. De fet, havia acumulat un deute de 4,5 milions d'euros des del 2006. És per això que el jutge va obligar al tancament del local i va condemnar l'empresa a pagar les rendes reclamades, a més d'imposar-li les costes del procés. El consistori va celebrar la decisió judicial: "L'objectiu era recuperar i fer públic el contracte, el govern municipal està per fer complir allò que afecta terrenys de l'Ajuntament, que són recursos públics". Per la seva banda, l'empresa va reconèixer el deute, però va advocar per no ser desnonada. El motiu? Afirmava que havia intentat negociar amb l'ajuntament... sense èxit. L'alcaldessa, Mireia Ingla, va deslliurar de culpa el consistori i va recordar que la responsabilitat era de l'empresa.