La comissió permanent del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) continuarà amb la investigació oberta al jutge Manuel Ruiz de Lara, que va titllar el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, de "psicòpata sense límits ètics", i va insultar altres ministres i autoritats a través de les xarxes socials. Així doncs, la comissió permanent —principal òrgan executiu del consell— ha aprovat per unanimitat rebutjar la proposta formulada per l'autoritat disciplinària, Ricardo Conde, que va decidir que no s'havia d'expedientar el jutge en considerar que no hi havia proves fefaents que aquestes publicacions fossin escrites per Ruiz de Lara. L'argument que defensen és que Manuel Ruiz de Lara va eliminar el compte d'X després de publicar els missatges, i per tant no es podia acreditar si ho va escriure ell mateix. Per la seva banda, els vocals de la comissió consideren que sí que hi ha base suficient per expedientar el magistrat. 

Publicacions insultant Pedro Sánchez

Les publicacions per les quals el Poder Judicial ha obert una investigació sobre el jutge Ruiz de Lara, membre de l'Associació Professional de la Magistratura (APM), es van publicar el 20 de novembre de 2023 a la tarda, i els dies anteriors. "Qui ens havia de dir que ens presidiria un narcisista patològic amb trets clars de psicòpata sense límits ètics i disposat a tot, fins i tot a destruir l'Estat de dret, per romandre a la Moncloa", va escriure. “Era lògic que un mentider patològic com @sanchezcastejon (compte de Pedro Sánchez) triés el serf mentider patològic @felixbolanosg al capdavant del ministeri de @justiciagob perquè manipulés, omitís les exigències de @CoeGreco i continués la senda d'atac al @PoderJudicialEs RESISTIREM”, va continuar. 

També va repartir per al fiscal general de l'Estat, Álvaro García Ortiz, del qui va dir que era "la personificació del deshonor en la carrera". "Igual que Grande-Marlaska, Margarita Robles, Pilar Llop, l'absurda 'podemita’ prefereixen, deshonrant la toga, arrossegar-se en la indignitat per les engrunes d'un càrrec". El compte des del qual es van escriure aquestes publicacions era @manuelruizdelar. Després de l'escàndol mediàtic que van suposar aquestes frases el compte va ser eliminat i el jutge n'ha obert un altre, on encara no ha publicat cap missatge.

La defensa del jutge

Ruiz de Lara ha enviat al·legacions en les quals assegura que mai va escriure els missatges pels quals és investigat. A més, el jutge es desvincula del compte des d'on van ser escrits, tot i que, existeixen diversos rastres a internet en els quals se l'identifica amb aquest compte. Aquests vincles es destapen en un informe que va fer el gabinet de comunicació del CGPJ. El document resol que a la xarxa social existeixen diverses publicacions en les quals el compte de @manuelRuizdelar s'identifica amb el nom que feia servir el magistrat, ja que, apareix en diferents publicacions on s'anunciava la seva participació en jornades, entrevistes o col·laboracions. 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!